Direct naar hoofdinhoud
Jonge boerin met een overal aan met GrAJK op haar rug

Route 2040

De route van jonge Groningse boeren om bij te dragen aan een toekomstbestendig voedselsysteem.

Jonge Groningse boeren hebben ideeën en dromen over hun bedrijf in 2040. Het GrAJK (Gronings Argrarisch Jongeren Kontakt) gaat ze daarbij helpen. In het programma Route 2040 gaan jonge Groningse agrariërs tijdens interactieve sessies aan de slag over hoe zij in 2040 met hun bedrijf bijdragen aan een toekomstbestendig voedselsysteem. Ze ontmoeten elkaar, doen inspiratie op en werken samen innovatieve en toekomstbestendige verdienmodellen uit.

Toekomst van ons eten
Route 2040 zet een stip op de horizon voor jonge ondernemers en helpt het programma de toekomst van ons eten vooruit! Er wordt gekeken naar innovatieve ondernemers van binnen en buiten de agrarische sector om geïnspireerd te raken en het gouden ei of aardappel te vinden. Door het kaf van het koren te scheiden, vindt Route 2040 jonge boeren met visie en lef die zich klaarstomen voor 2040!


Dit project maakt deel uit van Toukomst:

Toukomst gaat over beter wonen, leven en werken in Groningen. Over grote, vernieuwende, creatieve en slimme ideeën. Eigenzinnige ideeën. Ideeën die soms net wat anders zijn dan waarmee overheden normaal gesproken komen. Ze zijn massaal ingestuurd en gebundeld tot grote projecten voor de toekomst van Groningen. Hiervoor is 100 miljoen euro beschikbaar.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Thema
Aanvrager
Gronings Agrarisch Jongeren Kontakt (GrAJK)
Partners
Countus, Niscoo, Rabobank
Projectbudget
€ 274.450
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 200.000
Projectnieuws