Toukomst

Samen met jou bundelen wij onze krachten en maken we grote plannen voor de toekomst van onze provincie. Dit doen we met het project Toukomst. Hiervoor waren we tot en met 31 maart op zoek naar vernieuwende en creatieve ideeën die Groningen vooruithelpen. Voor het Groningen van jou. En van je familie, vrienden en collega’s. Er zijn maar liefst 892 ideeën ingestuurd!

Al deze ideeën vind je op www.toukomst.nl. Je kon je ook bij ideeën aansluiten om erover mee te denken. Hiervoor hebben ruim 800 mensen zich aangemeld. Ideeën die elkaar versterken, bundelen we tot projecten die écht het verschil maken voor Groningen. Indieners van ideeën die goed bij elkaar passen brengen we met elkaar in contact. Met hulp van West 8 (ontwerpbureau voor stedenbouw en landschapsarchitectuur) worden de ideeën nog groter en beter gemaakt

Met elkaar beslissen we welke projecten we gaan uitvoeren
De bundeling van de ideeën leidt tot grote projecten voor de toekomst van Groningen. De projecten die we gaan uitvoeren, kiezen we met elkaar. Elke Groninger, van jong tot oud, krijgt de gelegenheid om de gebundelde projecten te beoordelen. Vervolgens adviseert het Toukomstpanel het bestuur van Nationaal Programma Groningen welke Toukomstprojecten volgens hen uitgevoerd moeten worden. Hiervoor is bijna 100 miljoen euro beschikbaar. In het Toukomstpanel komen twintig Groningers die een afspiegeling zijn van de inwoners van Groningen.

Waarom Toukomst?
We willen met elkaar bouwen aan de toekomst: door het versterken van de leefomgeving, een krachtige economie, toekomstbestendige gemeenten, een gezondere natuur, banen die passen bij de regionale economie en nog veel meer. Zodat we met elkaar over een paar jaar kunnen zeggen dat het wonen, leven en werken in onze provincie écht is verbeterd!

Hoe nu verder?
Vol energie wilden we de volgende stap nemen: het bundelen van de ideeën tot grote projecten. Daarmee maken we vanwege het coronavirus noodgedwongen even een pas op de plaats. Wat we nu wel kunnen doen, is samen met West 8 op basis van alle ideeën het Toukomstbeeld maken. Dit is een samenhangende blik op onze toekomst als inspiratie voor beleidsplannen. We houden je op de hoogte, tot binnenkort!

Meer info lees je op www.toukomst.nl