Gamefluencers @pion_iers spelen het spel GRUNN

GRUNN, pioniers in de provincie

Met het spel Grunn, pioniers in de provincie, wordt de geschiedenis van de provincie Groningen op een nieuwe manier onder de aandacht gebracht bij een jonge doelgroep.

Er zijn veel wetenschappelijke artikelen over het Groningse landschap. Er zijn kenniscentra, bezoekerscentra, lezingen en interessante boeken te vinden over het thema. Een meer laagdrempelig medium om kennis over te dragen is een spel. En dat was er nog niet! Het spel GRUNN biedt informatie en kennis over het ontstaan van het Groningse landschap in een nieuwe en laagdrempelige vorm. Het wekt nieuwsgierigheid en spelers worden verleid het landschap te verkennen en musea te bezoeken.

Bouw je eigen provincie

GRUNN wordt ontwikkeld samen met de professionele Groningse spelontwerpers Robert Brouwer en Arjan van Houwelingen. Emma Wilson verzorgt de illustraties. Aan de hand van tegels bouw je je eigen provincie. Je ontgint verschillende landschapssoorten zoals veen en kwelders, werpt wierden op, bouwt kerken en boerderijen, maakt polders en legt waterwegen en dorpen aan. De speler die de meeste punten verzamelt wint. Het basisspel is al erg leuk, maar door een scenariokaart in te zetten, kun je het spel veranderen. Deze kaarten zijn te verzamelen bij 31 deelnemende musea in de provincie. Om het spel compleet te maken, moet je dus de hele provincie bezoeken.

GRUNN, pioniers in de provincie, gaat over de vroege bewoners van de provincie Groningen en hun relatie met het landschap. Nog steeds bevat het landschap sporen van deze ‘Grunneger pioniers’. Spelers van het spel worden uitgedaagd om op onderzoek te gaan naar meer informatie en de provincie in te trekken.

Educatief instrument

GRUNN is een origineel educatief instrument om de kennis over geschiedenis en landschap van Groningen te vergroten. Tegelijk ondersteunt het kleine musea in de provincie. Het spel is verkrijgbaar bij de 31 musea in de provincie en bij verschillende Groningse spellen- en boekwinkels.

Voorkant van het spel met een illustratie van een boerenfamilie in een veld uitkijkend op de Martinitoren,
Voorkant van het spel GRUNN, pioniers in de provincie.

Contactpersoon Nationaal Programma Groningen
Dit project maakt deel uit van Toukomst:

Toukomst is onderdeel van Nationaal Programma Groningen. Het is een programma waarin inwoners van Groningen op talloze manieren hun visies en ideeën hebben gedeeld over de toekomst van de provincie en over projecten die daarbij aansluiten. Toukomst is een uniek voorbeeld van burgerparticipatie. Nooit eerder zijn inwoners zo rechtstreeks en massaal betrokken bij een project van deze omvang en impact: 100 miljoen euro investeren in de toekomst van Groningen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Status
Aanvrager
Stichting Museum aan de A
Bijdrage aan ambities
Partners
GRUNN, pioniers in de provincie
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 25.000
Projectnieuws