Direct naar hoofdinhoud
Decoratieve foto van een meisje die een getekende regenboog voor het raam houdt.

Kansen voor Kinderen Groningen

Een innovatieve aanpak met gezinnen om armoede terug te dringen in de hele provincie. Te veel kinderen groeien op in armoede, waardoor zij minder kansen krijgen.

De komende jaren krijgen vijfhonderd Groninger gezinnen ondersteuning van professionele- en vrijwilligersorganisaties. Stap voor stap werken ze aan een beter toekomstperspectief. Het project maakt gebruik van de Doorbraakmethode®, die in andere delen van Nederland al positieve resulta-ten oplevert. In deze aanpak is het gezin leidend; ze krijgen de regie over hun eigen toekomst weer in handen.

Een aanpak op maat
Ieder gezin krijgt een aanpak op maat. Wat is de beste manier voor dit gezin om te werken aan een kansrijke toekomst? Kansen voor Kinderen Groningen zet hierbij in op zelfredzaamheid en financiële onafhankelijkheid. Gezinnen krijgen ondersteuning van een buddy, die zelf ervaring heeft met het leven in armoede. Samen maken ze een plan voor de toekomst. Met maatwerkoplossingen wordt de weg daarvoor vrijgemaakt.

Het is onacceptabel dat er zoveel kinderen in onze provincie in armoede opgroeien. Vooral als je weet dat deze kinderen minder kansen hebben in het leven dan kinderen uit welvarende gezinnen. Ieder kind in Groningen moet dezelfde kansen krijgen.

GEERTE BOVEN, PROGRAMMAMANAGER

Lokaal uitvoeringsplan
Per gemeente wordt een lokaal uitvoeringsplan gemaakt met lokale partners. Het project sluit aan bij lokale armoedeproblematiek én bij lokale initiatieven die zich al bezighouden met het thema armoede. Als regio willen we samen leren over hoe we deze gezinnen beter kunnen ondersteunen. Nu en in de toekomst.


Dit project maakt deel uit van Toukomst:

Toukomst gaat over beter wonen, leven en werken in Groningen. Over grote, vernieuwende, creatieve en slimme ideeën. Eigenzinnige ideeën. Ideeën die soms net wat anders zijn dan waarmee overheden normaal gesproken komen. Ze zijn massaal ingestuurd en gebundeld tot grote projecten voor de toekomst van Groningen. Hiervoor is 100 miljoen euro beschikbaar.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Thema's
Aanvrager
CMO STAMM
Partners
Tinten Groep, Kledingbank Maxima, Ervaringsdeskundige in armoede en sociale uitsluiting, Sociaal Planbureau Groningen, Gemeente Groningen, Gemeente Oldambt, Gemeente Eemsdelta, Gemeente Hogeland, Gemeente Midden-Groningen, Gemeente Westerkwartier, Gemeente Stadskanaal, Gemeente Pekela, Gemeente Veendam, Gemeente Westerwolde, Computerbank Groningen, Biblionet Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Stichting Leergeld, Solidair Groningen/Drenthe, Protestantse Kerk Nederland (Groningen-Drenthe), Sterk uit Armoede, Moedige Dialoog Groningen, Vakantiebank Groningen, Voedselbank Groningen
Projectbudget
€ 10.000.000
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 5.000.000
Projectnieuws