Fondsendag

Heb jij een idee dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen en ben je op zoek naar advies of financiering? Twee subsidieregelingen waarvoor bewoners bij ons terechtkunnen zijn het Impulsloket en het Loket Leefbaarheid. Komt je idee niet in aanmerking voor deze regelingen? We kijken graag met je mee naar een andere oplossing. We organiseren daarom jaarlijks een Fondsendag om bewoners verder op weg te helpen met hun idee of project. De eerstvolgende editie is begin 2024.

Benieuwd naar de verschillende fondsen waarbij je eventueel terecht kunt voor advies of financiering? Bekijk dan ons Fondsenboekje.

Hoe werkt het?

Tijdens de Fondsendag presenteer jij je idee aan verschillende adviseurs en fondsen, dit kan op de fondsenmarkt of door je idee te pitchen. De adviseurs en fondsen kunnen je helpen bij het verder ontwikkelen van je plan of zoeken naar financieringsmogelijkheden. Daarnaast heb je de mogelijkheid om workshops te volgen.

Let op: de Fondsendag vindt plaats om advies te krijgen en contact te leggen met fondsen, niet om direct een aanvraag te doen.

Fondsenmarkt: in gesprek over je idee

Je kunt deze dag langs stands op de fondsenmarkt. Op de markt staan verschillende fondsen en adviseurs. Een mooie gelegenheid om kennis te maken, één-op-één advies te krijgen en eventuele vervolgstappen te bespreken. Ook als je plan nog niet helemaal uitgewerkt is, adviseren zij je graag over de financiering ervan.

Pitch je idee

Daarnaast is er ruimte om op een afgesproken tijdstip een pitch te doen. Je krijgt vijf minuten de tijd om jouw idee of project toe te lichten, oftewel te pitchen. Korter mag ook. Je levert hiervoor van te voren je projectbeschrijving aan, zodat de adviseurs en fondsen zich alvast voor kunnen bereiden. Na jouw presentatie zijn er nog vijf minuten waarin de adviseurs, fondsen en andere deelnemers advies kunnen geven.

Fondsendag 2023

De eerste live editie van de Fondsendag vond plaats op 9 februari 2023. Met ruim 90 deelnemers en 17 regionale en landelijke fondsen en adviseurs was dit netwerkevenement, dat we voorgaande keren vanwege corona online organiseerden, een groot succes. In de video hieronder zie je hoe de Fondsendag verliep. In het nieuwsbericht lees je over de dag en komen verschillende personen aan het woord, waaronder een deelnemer.

Deelnemen?

De eerstvolgende editie vindt plaats in 2024, zodra de datum bekend is vermelden we dit op deze pagina en in onze nieuwsbrief.

Nationaal Programma Groningen en de Ideeënbank organiseren de Fondsendag in samenwerking met zes Groningse adviseurs van: KNHM, Huis voor de Sport Groningen, GroBusiness, Programma Energie Participatie, Groninger Dorpen en het KultuurLoket.

Niets missen over de Fondsendag en ander nieuws van Nationaal Programma Groningen? Schrijf je hieronder in voor de algemene nieuwsbrief.