Fondsendag

Heb jij een idee dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen en ben je op zoek naar advies of financiering? Twee subsidieregelingen waarvoor bewoners bij ons terecht kunnen zijn het Impulsloket en het Loket Leefbaarheid. Komt je idee niet in aanmerking voor deze regelingen? We kijken graag met je mee naar een andere oplossing. We organiseren daarom samen met Ideeënbank Groningen jaarlijks twee Fondsendagen om bewoners verder op weg te helpen met hun idee of project.

De komende editie is op donderdag 9 februari 2023. Deze Fondsendag vindt voor het eerst live op locatie plaats. Hieronder meer info.

Datum Tijd AdresAanmelden
Donderdag 9 februari 202317.00 – 21.00 uurLaan Corpus Den Hoorn 100 in GroningenAanmelden kan in januari 2023, zie ook hieronder bij deelnemen.
vrouw presenteert haar ideeen

Hoe werkt het?

Tijdens de Fondsendag presenteer jij je idee aan verschillende adviseurs en fondsen. Zij kunnen je helpen bij het verder ontwikkelen van je plan of het zoeken naar financieringsmogelijkheden.

Let op: de Fondsendag vindt plaats om advies te krijgen en contact te leggen met fondsen, niet om direct een aanvraag te doen.

Fondsenmarkt: in gesprek over je idee

Je kunt deze dag langs stands op de fondsenmarkt. Op de markt staan verschillende fondsen en adviseurs. Een mooie gelegenheid om kennis te maken, één-op-één advies te krijgen en eventuele vervolgstappen te bespreken. Ook als je plan nog niet helemaal uitgewerkt is, adviseren zij je graag over de financiering ervan.

Pitch je idee

Daarnaast is er ruimte om op een afgesproken tijdstip een pitch te doen. Je krijgt dan vijf minuten de tijd om jouw idee of project toe te lichten, oftewel te pitchen. Korter mag ook. Je levert hiervoor van te voren je projectbeschrijving aan, zodat de adviseurs en fondsen zich alvast voor kunnen bereiden. Na jouw presentatie van vijf minuten zijn er nog vijf minuten waarin de adviseurs en fondsen en andere deelnemers kunnen reageren. Aanmelden hiervoor kan in januari 2023.

Workshops

Komende editie krijg je ook de gelegenheid om één van de onderstaande workshops te volgen. De workshops vinden op hetzelfde moment plaats. Het tijdstip, aanmelden en meer info volgt in januari.

Deelnemen?

De Fondsendag wordt jaarlijks twee keer georganiseerd. De eerstvolgende editie vindt plaats op 9 februari 2023. Inschrijven kan in januari. Heb je interesse en wil je graag op de hoogte blijven over het aanmelden? Stuur ons dan een mail. Dan mailen we je zodra aanmelden mogelijk is. Neem ook voor meer informatie gerust contact met ons op via of 050 752 75 28.

Niets missen over de Fondsendag en ander nieuws van Nationaal Programma Groningen? Schrijf je hieronder in voor de algemene nieuwsbrief.

Nieuwsbrief ontvangen?