Fondsendag

Heb jij een idee dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen en ben je op zoek naar advies of financiering? Twee subsidieregelingen waarvoor bewoners bij ons terechtkunnen zijn het Impulsloket en Loket Leefbaarheid. Komt je idee niet in aanmerking voor deze regelingen? We kijken graag met je mee naar een andere oplossing. We organiseren jaarlijks een Fondsendag om bewoners verder op weg te helpen met hun idee of project. De meest recente editie van de Fondsendag vond plaats op 29 februari 2024. In 2025 organiseren we weer een Fondsendag, houd onze website, nieuwsbrief en sociale media in de gaten voor meer informatie.

Fondsenboekje

Benieuwd naar de verschillende fondsen waarbij je eventueel terecht kunt voor advies of financiering? Bekijk dan ons Fondsenboekje.

Bezoekers op de Fondsendag
Bezoekers op de Fondsendag

Hoe verloopt een Fondsendag?

De Fondsendag start met de succesverhalen van twee projecten. Initiatiefnemers vertellen over het ontstaan en verloop van hun project en delen handige tips. Vervolgens is het tijd voor de workshops en de fondsenmarkt. Op de markt kan je met verschillende adviseurs en fondsen in gesprek over je idee. Een mooie gelegenheid om kennis te maken, één-op-één advies te krijgen en eventuele vervolgstappen te bespreken. Ook als je plan nog niet helemaal uitgewerkt is adviseren zij je graag, bijvoorbeeld over de financiering.

Let op: de Fondsendag vindt plaats om advies te krijgen en contact te leggen met fondsen, niet om direct een aanvraag te doen.

Fondsendag 2024

De eerste live editie van de Fondsendag vond plaats in februari 2023. Met ruim 90 deelnemers en 17 regionale en landelijke fondsen en adviseurs was het evenement, dat we voorgaande keren vanwege corona online organiseerden, een groot succes. Op 29 februari 2024 organiseerden we de Fondsendag voor de tweede keer live, het was een nog groter succes dan de eerste live editie. Ruim honderd Groningers met goede ideeën én 20 regionale en landelijke fondsen en adviseurs waren aanwezig! Deelnemer Jan Steenhuis vertelt: “Er zijn veel vrijwilligers die iets willen betekenen voor bijvoorbeeld hun vereniging of hun buurt. Dat doet goed, je merkt dat je niet de enige bent die ergens mee bezig is.” Bekijk onderstaande video voor meer.

Niets missen over de Fondsendag en ander nieuws van Nationaal Programma Groningen? Schrijf je hieronder in voor de algemene nieuwsbrief.

Er waren verschillende fondsen en adviseurs betrokken bij onze Fondsendag op 29 februari 2024: Vrijwilligers Groningen, De Ideeënbank, Emmaplein Foundation, Fonds Goed Idee, Fonds NieuweDoen, Google Grants Programma, Haella Stichting, Impulsloket, Katalys, Kultuurloket, LEADER Oost-Groningen, Loket Leefbaarheid, Oranjefonds, Roemte, Samenspeelfonds, Voordekunst, VSB-fonds, Groninger Groeifonds, Provincie Groningen, Rabobank en het Waddenfonds.