Programma bewonersinitiatieven

Het programma bewonersinitiatieven is er voor inwoners van de provincie Groningen die een goed idee of initiatief hebben, dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen.

Groningers zitten boordevol goede ideeën en initiatieven. Dat is wel gebleken uit de 900 ideeën die zijn ingestuurd voor Toukomst. Heb jij als inwoner van Groningen een idee dat kan bijdragen aan de toekomst van onze provincie? Wij zijn er om je te helpen. Er zijn verschillende mogelijkheden om hulp vanuit Nationaal Programma Groningen te krijgen. We kunnen je bijvoorbeeld helpen door met je mee te denken. Maar ook door je in contact te brengen met andere mensen of projecten waar je wat aan hebt of mee kunt samenwerken. Heb je financiële ondersteuning nodig voor het waarmaken van je idee? Voor dat laatste hebben we verschillende regelingen. Kijk of jouw idee bij één van deze regelingen past en stuur je idee in!

Er zijn twee loketten waar je financiële ondersteuning voor bewonersinitiatieven kunt krijgen. Voor beide is 1 miljoen euro per jaar beschikbaar.

Voortgang programma bewonersinitiatieven

Impulsloket
Toegekend aan projecten
Loket Leefbaarheid
Toegekend aan projecten