Direct naar hoofdinhoud
Decoratieve tekening van de digitale ladekast van Touripedia

Touripedia

Een online plek met het complete aanbod aan informatie over de vrijetijdssector in de provincie Groningen. Vrij toegankelijk en gratis voor iedereen.

Voordat er een pilot komt van Touripedia wordt er nu eerst een haalbaarheidsonderzoek gedaan. Blijkt het project haalbaar, dan kan Touripedia er als volgt uit gaan zien. Evenementen, hotels, restaurants, fietsroutes, musea, theetuinen, noem maar op: alle informatie over de vrijetijdssector komt terecht in de open databank van Touripedia. Ideaal voor de toerist die een weekendje naar Groningen gaat en in één keer wil zien waar hij of zij kan eten, wandelen, overnachten etc. Maar bijvoorbeeld ook perfect voor de Groninger die wil weten waar in een paar dorpen verderop een mooie kerk is om te bezoeken of waar de oplaadpunten voor elektrische fietsen zijn. Of voor de evenementenorganisator of galeriehouder die op één plek al z’n info kwijt wil zonder daarvoor te betalen. Toeristen en ondernemers vinden elkaar makkelijk en profiteren daar beiden van.

Vrijetijdsaanbod voor iedereen vindbaar en toegankelijk
Touripedia, dat opereert zonder winstoogmerk, maakt het complete vrijetijdsaanbod in de provincie Groningen voor iedereen vindbaar en toegankelijk. Ondernemers in de vrijetijdssector kunnen hun informatie gratis plaatsen en consumenten, bedrijven, toeristische samenwerkingsverbanden, appmakers en wie dat maar willen, kunnen vrij putten uit de digitale ladekast die Touripedia is. Er zijn geen advertenties en niemand betaalt met geld of z’n privacy. Zowel Groningse ondernemers als consumenten hebben baat bij Touripedia.


Dit project maakt deel uit van Toukomst:

Toukomst gaat over beter wonen, leven en werken in Groningen. Over grote, vernieuwende, creatieve en slimme ideeën. Eigenzinnige ideeën. Ideeën die soms net wat anders zijn dan waarmee overheden normaal gesproken komen. Ze zijn massaal ingestuurd en gebundeld tot grote projecten voor de toekomst van Groningen. Hiervoor is 100 miljoen euro beschikbaar.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Thema's
Jaartal van goedkeuring
2021
Aanvrager
Stichting Touripedia (in oprichting)
Partners
PDOK (Kadaster), Regionale marketing organisaties, Founded in Groningen, Knowlogy, Evenementenkalenders zoals: SPOT; Eventbrite; Mollie; VanPlan;, Lokaal Lekkers, Route Databank, Routebureau Groningen, Erfgoedpartners (verhalen van Groningen)
Projectbudget
€ 2.000.000
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 140.000
Projectnieuws