Direct naar hoofdinhoud
Decoratieve afbeelding met de tekst Zummerbühne en een getekend vogeltje

Zummerbühne

Zummerbühne is een groots muziektheater dat Groningen raakt en dat raakt aan Groningen!

Zummerbühne is een groots openlucht muziektheaterspektakel dat jaarlijks met een nieuwe voorstelling op een andere locatie in de provincie neerstrijkt. Bekende acteurs en musici vertellen samen met de lokale bevolking een verhaal dat linkt aan de provincie.

Bekende acteurs en musici vertellen samen met de lokale bevolking een verhaal dat linkt aan de provincie.

REINOUT DOUMA, ÉÉN VAN DE INITIATIEFNEMERS

Een maand lang is de voorstelling te zien. Honderden mensen werken er aan mee, duizenden mensen bezoeken de voorstelling. Zummerbühne zorgt daarmee voor een versterking van de culturele en de sociale infrastructuur. Maar bovenal laat het zien hoe mooi Groningen is en wat we samen voor elkaar kunnen krijgen! Zummerbühne maakt ons trots. Op wie we zijn en wat we te vertellen hebben. Het is een groots muziektheater dat Groningen raakt en dat raakt aan Groningen.


Dit project maakt deel uit van Toukomst:

Toukomst gaat over beter wonen, leven en werken in Groningen. Over grote, vernieuwende, creatieve en slimme ideeën. Eigenzinnige ideeën. Ideeën die soms net wat anders zijn dan waarmee overheden normaal gesproken komen. Ze zijn massaal ingestuurd en gebundeld tot grote projecten voor de toekomst van Groningen. Hiervoor is 100 miljoen euro beschikbaar.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Thema's
Jaartal van goedkeuring
2021
Aanvrager
Stichting Zummerbühne
Projectbudget
€ 7.450.000
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 3.000.000
Projectnieuws