Noord-Nederland verbindt Europa

De insteek was: op korte termijn de eerste schep in de grond voor de Nedersaksenlijn.

De initiatiefnemers van het project ‘Noord-Nederland verbindt Europa’ wilden op korte termijn de eerste schep in de grond zetten voor de Nedersaksenlijn. De Nedersaksenlijn moet ervoor zorgen dat er een snellere verbinding komt tussen Noord Oost-Nederland en de rest van Nederland en Europa. Dit project heeft als doel om de regio tussen Stadskanaal en Emmen een economische impuls te geven en de leefbaarheid te vergroten. Voor dit project was oorspronkelijk € 25.000 euro gereserveerd door het Toukomstpanel.

Project niet van start

Het projectvoorstel van Stichting Nedersaksenlijn, waarvan de kern was het inhuren van een lobbyist, bleek niet te voldoen aan de ambities en randvoorwaarden uit het programmakader van Nationaal programma Groningen. De belangrijkste reden hiervoor was dat verschillende overheden al bijdroegen aan de lobbyactiviteiten van de stichting. Financiering door het nationaal programma was hierdoor geen “plus”. De ontwikkeling van de Nedersaksenlijn staat overigens meer dan ooit in de belangstelling. Meer informatie over de werkzaamheden van Stichting Nedersaksenlijn is te vinden op: www.nedersaksenlijn.nl


Contactpersoon Nationaal Programma Groningen
Dit project maakt deel uit van Toukomst:

Toukomst is onderdeel van Nationaal Programma Groningen. Het is een programma waarin inwoners van Groningen op talloze manieren hun visies en ideeën hebben gedeeld over de toekomst van de provincie en over projecten die daarbij aansluiten. Toukomst is een uniek voorbeeld van burgerparticipatie. Nooit eerder zijn inwoners zo rechtstreeks en massaal betrokken bij een project van deze omvang en impact: 100 miljoen euro investeren in de toekomst van Groningen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Status
Aanvrager
Stichting Nedersaksenlijn
Partners
Noord-Nederland verbindt Europa
Projectbudget
€ 25.000