Oogstfeest

Op zaterdag 14 september van 12:00 tot 18:00 uur viert Toukomstproject Elk dorp een eigen voedseltuin het Groninger oogstfeest op de Voedseltuin de Blije Bodem in Groningen. Een waardevol moment om met zoveel mogelijk bezoekers feestelijk stil te staan bij wat de natuur ons te bieden heeft. En ook op andere locaties worden er in de maand september verschillende evenementen georganiseerd.

De Blije Bodem

Op de locatie Blije Bodem te Groningen is er een veelzijdig programma voorbereid, voor jong en oud is er van alles te beleven. Dit jaar zal in het teken staan van het thema ‘iets tot in de bodem uitzoeken’, met dit thema wordt aandacht gevraagd voor een gezonde Groningse bodem. Want van een gezonde bodem wordt iedereen blij; van mens tot micro organisme. Overdag zullen er verschillende workshops, lezingen en andere activiteiten op het programma staan voor jong en oud. Houd de website en de sociale media kanalen in de gaten voor updates.

Dineren aan lange tafels

Bij de locatie Blije Bodem in Groningen verzorgt Leonie Bais een heerlijk diner met zoveel mogelijk ingrediënten van de tuin. Je schuift aan voor €25,00 p.p. en kinderen voor €12,50. Via de website kun je je aanmelden voor het diner.


Zien, doen, beleven

Naast lekker eten valt er van alles te doen. Hoe het programma er precies uitziet, verschilt per locatie. In Oostwold krijg je een rondleiding door gastronomisch voedselbos Oogstwold met aansluitend een lunch in de kas. Ook op de Schansker Voedseltuin in Bad-Nieuweschans zal er een rondleiding en lunch plaatsvinden. Bekijk hier alvast het volledige programma van 14 september.

Over Stichting Groninger Voedseltuinen
Groninger Voedseltuinen helpt tuinders, inwoners en gemeenten om in elk dorp of stad een voedseltuin te realiseren. De stichting wil dat er in 2040 maar liefst 100 Voedseltuinen zijn in onze provincie. Lokaal geproduceerde groente en fruit moet vanzelfsprekend en bereikbaar zijn voor iedere Groninger. Daar plukken we niet alleen zelf, maar alle generaties na ons de vruchten van. Tuinders kunnen een startsubsidie aanvragen, welke voor een deel uit een lening bestaat waarmee volgende initiatieven worden gesteund.