Steeds meer mensen willen een break van de drukte van alledag. Maar waar in Nederland kun je nog tot rust komen? In Groningen! Want hier hebben we voldoende rust en de ruimte om je hoofd leeg te maken. We hebben bovendien prachtige natuur en inspirerend (religieus) erfgoed. Groningen is daarmee dé plek om te verstillen, te bezinnen, in retraite te gaan en aan zelfontwikkeling te doen.

Krachten bundelen

Onze provincie telt al vele aanbieders van bezinningsactiviteiten, maar die zijn vaak niet georganiseerd. Hierdoor benutten we de kansen van deze groeimarkt onvoldoende. Het Stille Goud biedt hier de oplossing voor. Dit initiatief koppelt namelijk krachten van Groningen (zoals rust, ruimte, natuur, erfgoed en verhalen) aan een breed gedragen behoefte aan bezinningstoerisme. De samenwerking tussen ondernemers en organisaties wordt gestimuleerd waardoor er een intensief netwerk ontstaat dat zich richt op kwaliteitstoeristen.

Positief toerisme

Het Stille Goud trekt extra mensen die op een positieve manier met Groningen in aanraking komen. Met dit initiatief laten we mensen de mooie kanten van de provincie ervaren én leveren we een bijdrage aan brede welvaart, ondernemerschap en het imago van Groningen.

Ter Apel

Het episch centrum van het Stille Goud is het klooster in Ter Apel. Dit klooster is het enige nog intacte klooster van Groningen, het best bewaarde plattelandsklooster van Nederland en het staat in de top 100 van Unesco monumenten. Een prachtige plek waaruit Het Stille Goud zich richting de rest van de provincie kan ontwikkelen.