Hulp bij het gebruiken van een laptop

Digitaal Centrum Oost-Groningen

Fysieke locatie voor inwoners en ondernemers om digitaal vaardiger te worden.

De gemeente Oldambt vindt het belangrijk dat alle inwoners en ondernemers van de gemeente gelijke kansen hebben en veilig digitaal kunnen meedoen. Vandaar dat het Digitaal Centrum Oost-Groningen is opgericht. In een centraal gelegen pand in Winschoten kunnen inwoners en ondernemers op een laagdrempelige manier terecht voor kennis, hulp en ondersteuning in de digitale wereld.

Voor inwoners en ondernemers

Het project richt zich zowel op inwoners als ondernemers in de gehele gemeente Oldambt. Zo bestaat de ondersteuning van inwoners uit de ontwikkeling van digitale vaardigheden, hulp omtrent de toegang tot digitale diensten en ondersteuning bij digitale veiligheid. Bij ondernemers ligt de focus op de digitale transitie van het bedrijf. Om zo bedrijfsactiviteiten uit te breiden en beter te kunnen concurreren op een bredere markt buiten de regio.

Kennis Hub

Het Digitaal Centrum Oost-Groningen is ook een Kennis Hub. Het doel van deze Kennis Hub is om informatie, expertise en ervaring te delen binnen de gemeente om uiteindelijk innovatie te stimuleren. Gebruikers van de Kennis Hub worden aangemoedigd om relevante content te delen, zoals documenten, artikelen en ervaringen.


Contactpersoon project
Dit project maakt deel uit van lokaal programma:

De gemeenten in het aardbevingsgebied zijn samen met hun inwoners aan de slag gegaan om invulling te geven aan een lokaal programma dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Aanvrager
Gemeente Oldambt
Bijdrage aan ambities
Partners
Rijksuniversiteit Groningen, Noorderpoort, Hanzehogeschool/Digital Society Hub, Hanze Hogeschool/Kenniscentrum Noorderruime, Digitalisering MKB/ De ondernemersfactory, Ommelander ziekenhuis Groningen, Innovatiewerkplaats EDRIT, Google datacenters Noord Nederland, Provincie Groningen, Biblionet Groningen
Projectbudget
€ 1.019.000
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 280.000