Direct naar hoofdinhoud
Een maquette van hoe het openluchttheater De Barst er uit kan zien

De Barst

Een openluchttheater en expositieruimte, natuurpark en een opvallend element in het landschap in één als permanente herinnering aan het gaswinningsverleden.

De Barst is een openluchttheater en tegelijk een expositieruimte, een natuurpark en een opvallend element in het landschap als permanente herinnering aan het gaswinningsverleden.

Voor dit project van start kan gaan wordt er eerst een haalbaarheidsonderzoek gedaan. Denk daarbij aan het zoeken naar een geschikte locatie maar ook aan een realistische exploitatiebegroting, investeringsraming, cofinanciering mogelijkheden en meer. Dit onderzoek wordt gedaan onder professionele begeleiding van experts met ervaring met vergelijkbare projecten in dezelfde sector. Ook gaan de initiatiefnemers in gesprek met vergelijkbare projecten in binnen- en buitenland. Vervolgens bekijken de initiatiefnemers van De Barst samen met de initiatiefnemers van het project Aardbeving beleving of zij van beide projecten eventueel één project kunnen maken. Voor het haalbaarheidsonderzoek is in totaal 250.000 euro beschikbaar.


Dit project maakt deel uit van Toukomst:

Toukomst gaat over beter wonen, leven en werken in Groningen. Over grote, vernieuwende, creatieve en slimme ideeën. Eigenzinnige ideeën. Ideeën die soms net wat anders zijn dan waarmee overheden normaal gesproken komen. Ze zijn massaal ingestuurd en gebundeld tot grote projecten voor de toekomst van Groningen. Hiervoor is 100 miljoen euro beschikbaar.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Thema's
Aanvrager
Initiatiefnemers van De Barst
Partners
Royal Haskoning DHV
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 125.000