Route 2040

De route van jonge Groningse boeren om bij te dragen aan een toekomstbestendig voedselsysteem.

Jonge Groningse boeren hebben ideeën en dromen over hun bedrijf in 2040. Het GrAJK (Gronings Argrarisch Jongeren Kontakt) gaat ze daarbij helpen. In het programma Route 2040 gaan jonge Groningse agrariërs aan de slag met ondernemerschap en zijn of haar toekomst in 2040. Ze ontmoeten elkaar, doen inspiratie op en werken samen innovatieve en toekomstbestendige verdienmodellen uit.

Toekomst van ons eten

Route 2040 zet een stip op de horizon voor jonge ondernemers en helpt het programma de toekomst van ons eten vooruit! Er wordt gekeken naar innovatieve ondernemers van binnen en buiten de agrarische sector om geïnspireerd te raken en het gouden ei of aardappel te vinden. Door het kaf van het koren te scheiden, vindt Route 2040 jonge boeren met visie en lef die zich klaarstomen voor 2040!


Contactpersoon project
Contactpersoon Nationaal Programma Groningen
Meer informatie
Dit project maakt deel uit van Toukomst:

Toukomst is onderdeel van Nationaal Programma Groningen. Het is een programma waarin inwoners van Groningen op talloze manieren hun visies en ideeën hebben gedeeld over de toekomst van de provincie en over projecten die daarbij aansluiten. Toukomst is een uniek voorbeeld van burgerparticipatie. Nooit eerder zijn inwoners zo rechtstreeks en massaal betrokken bij een project van deze omvang en impact: 100 miljoen euro investeren in de toekomst van Groningen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Aanvrager
Gronings Agrarisch Jongeren Kontakt (GrAJK)
Bijdrage aan ambities
Partners
Countus, Niscoo, Rabobank
Projectbudget
€ 274.450
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 200.000
Projectnieuws