Direct naar hoofdinhoud
Mock-up van het gebouw van Makeport Mercurius

Makeport Mercurius

Het creëren van werkgelegenheid in Oost-Groningen door het onderwijs en het bedrijfsleven te helpen met het uitvoeren van uitdagende innovatie-opdrachten.

Makeport Mercurius gaat zich inzetten om van de regio Oost-Groningen de maakregio van Noord-Nederland te maken. De coöperatie gaat het onderwijs en het bedrijfsleven helpen met het uitvoeren van uitdagende innovatie-opdrachten. Denk daarbij aan het ontwikkelen van nieuwe productielijnen in de circulaire maakindustrie en het oplossen van innovatievraagstukken van het midden- en kleinbedrijf. Met als doel het creëren van sterkere bedrijven, waardevolle werkervaringsplekken en meer werkgelegenheid. Samen maken ze de regio toekomstbestendig en (economisch) sterk. Een gebied waar het aantrekkelijk leven, wonen en werken is.

Ontwikkelen van talent in de regio
De coöperatie richt zich op het ontwikkelen van talent en het bieden van een unieke broedplaats in de voormalige Philipsfabriek in Stadskanaal waar leerlingen, studenten en bedrijven de kans krijgen om zich te ontwikkelen. De opdrachten zijn van toonaangevende ondernemingen uit de regio. Leerlingen, studenten en oriënterenden op de arbeidsmarkt; zij boeken resultaten die van betekenis zijn voor opdrachtgevers en omgeving. Daarbij worden nieuwe samenwerkingen mogelijk met nieuwe verdienmodellen als resultaat. De inkomsten vloeien terug in de regio. Zo werkt de coöperatie aan een sterke maatschappij, toekomstbestendig bedrijfsleven én volop ruimte voor opleiding en werkgelegenheid.


Dit project maakt deel uit van Toukomst:

Toukomst gaat over beter wonen, leven en werken in Groningen. Over grote, vernieuwende, creatieve en slimme ideeën. Eigenzinnige ideeën. Ideeën die soms net wat anders zijn dan waarmee overheden normaal gesproken komen. Ze zijn massaal ingestuurd en gebundeld tot grote projecten voor de toekomst van Groningen. Hiervoor is 100 miljoen euro beschikbaar.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Thema's
Aanvrager
Coöperatieve Innovatie Hub Veenkoloniën U.A.
Partners
SealteQ, PuurIdee, Avitec, Witec, Telegram.nl, Rein advies, Ubbo Emmius, Noorderpoort, Rabobank, Kredietunie Veenkoloniën & Oostermoer, Gemeente Stadskanaal
Projectbudget
€ 861.180
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 300.000
Projectnieuws