Stee(vast) in de regio

Historische leegstaande gebouwen een nieuwe bestemming geven en inzetten als ontmoetingsplaats voor inwoners, ondernemers en toeristen, dat was het plan.

Onder de naam Stee Aletta zou de voormalige Rijks Hogere Burgerschool in Sappemeer opnieuw in gebruik worden genomen. Het doel was een plek creëren waar jongeren konden leren en werken, waar ondernemers samenkwamen en waar inwoners en toeristen elkaar konden ontmoeten. Een Stee moest een multifunctionele rol gaan spelen voor het samenbrengen van inwoners, ondernemers en kleinschalig toerisme. Inmiddels is gebleken dat dit project niet haalbaar is.

Projectbureau Aletta

Een ander onderdeel was Projectbureau Aletta, dat zich bezig zou houden met de ontwikkeling van projecten, activiteiten en initiatieven ten behoeve van de leefbaarheid, het toerisme en het cultureel erfgoed in Sappemeer.

Niet haalbaar

Er is een voorbereidend onderzoek gedaan waaruit is gebleken dat het project economisch niet haalbaar is. Daarom is samen met initiatiefnemers besloten om niet met het project verder te gaan.


Contactpersoon project
E-mailadres: info@psbpeer.nl
Contactpersoon Nationaal Programma Groningen
Dit project maakt deel uit van Toukomst:

Toukomst is onderdeel van Nationaal Programma Groningen. Het is een programma waarin inwoners van Groningen op talloze manieren hun visies en ideeën hebben gedeeld over de toekomst van de provincie en over projecten die daarbij aansluiten. Toukomst is een uniek voorbeeld van burgerparticipatie. Nooit eerder zijn inwoners zo rechtstreeks en massaal betrokken bij een project van deze omvang en impact: 100 miljoen euro investeren in de toekomst van Groningen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Status
Aanvrager
Initiatiefnemers van Stee(vast) in de regio
Bijdrage aan ambities
Partners
Stee(vast) in de regio
Projectbudget
€ 50.677
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 50.000