Decoratieve foto van een mevrouw en een kind die samen aan het wandelen zijn met een hond

Wijkondersteuner

Een wijkondersteuner inzetten op verschillende sociale activiteiten om de leefbaarheid en burgerkracht in Beijum en Lewenborg te vergroten.

Gemeente Groningen wil dat Beijum en Lewenborg wijken zijn waar mensen prettig samenleven, iedereen mee kan doen en waar formele en informele ondersteuning met elkaar verbonden zijn. Om de leefbaarheid en burgerkracht in de wijken te vergroten wil de gemeente een wijkondersteuner inzetten.

Ondersteunen en verbinden

De ondersteuning kan zijn op het gebied van zorg, het versterken van het verenigingsleven, het ondersteunen van bewonersparticipatie, wijkinitiatieven en andere sociale activiteiten. De wijkondersteuner ziet kansen, talenten en behoeftes in de wijk en sluit zich daarbij aan. Op deze manier worden bewoners optimaal ondersteund bij de ideeën die zij aandragen en deze waar mogelijk te verbinden.


Contactpersoon project
Dit project maakt deel uit van lokaal programma:

De gemeenten in het aardbevingsgebied zijn samen met hun inwoners aan de slag gegaan om invulling te geven aan een lokaal programma dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Aanvrager
Gemeente Groningen
Bijdrage aan ambities
Partners
WIJ Oost, Humanitas, Vrijwillerszaak Link 050
Projectbudget
€ 500.000
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 350.000