Winkelplein Lewenborg

Vernieuwing winkelplein Lewenborg

Het vernieuwen en verbeteren van de pleinen rondom het winkelcentrum in Lewenborg.

Met de wens van bewoners wordt het winkelplein Lewenborg vernieuwd en verbeterd. Dit wordt gedaan met meer groen, zitgelegenheden en speelvoorzieningen en door minder fietsers en scooters toe te laten. Hierdoor komt er een verblijfsplein in de wijk dat contact, ontmoeten en de sociale verbinding in de wijk stimuleert.

Vernieuwd winkelplein

Lewenborg heeft een goed en compleet winkelcentrum dat in 2010 helemaal vernieuwd is. Toen was het vooral belangrijk om er snel te kunnen komen en om met de fiets of de auto zo dicht mogelijk bij de ingangen te kunnen parkeren. Het vernieuwde plein in het hart van de wijk moet er voor zorgen dat er spontane ontmoetingen plaatsvinden.

Een nieuw ontwerp

Samen met bewoners is hiervoor een nieuw ontwerp gemaakt. Voor het plein tussen het wijkcentrum het Dok en een ingang van het winkelcentrum hadden de bewoners veel ideeën. Ze willen graag dat het een plein wordt om even lekker te zitten, andere mensen te ontmoeten of even uit te rusten. Op dit plein komt veel meer groen. Dat groen zorgt er ook voor dat er geen fietsers en brommers meer over het plein rijden.


Contactpersoon project

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Aanvrager
Gemeente Groningen
Bijdrage aan ambities
Partners
Vernieuwing winkelplein Lewenborg
Projectbudget
€ 1.537.192
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 1.210.000