Decoratieve afbeelding van een man die een kind aan het helpen is in de keuken

De Buddy Academie

Een coachingstraject zodat mensen zelf hun financiële- en sociale problemen kunnen aanpakken met de hulp van buddy’s.

Gemeente Groningen ziet dat in Beijum en Lewenborg het (afgeronde) opleidingsniveau lager is dan het stedelijk gemiddelde. Er zijn relatief veel werkzoekenden en relatief veel huishoudens leven in armoede. Armoede kan leiden tot sociale uitsluiting, stress, een minder goede gezondheid en het gevoel ‘de grip’ op het leven kwijt te zijn. Het project ‘De Buddy Academie’ biedt een coachingstraject aan mensen om zelf hun financiële- en sociale problemen aan te pakken. Dit doen zij met de inzet van buddy’s (vrijwilligers) en professionals.

Scholing, training en begeleiding van buddy’s

De Buddy Academie is gericht op scholing, training en begeleiding van buddy’s die in verschillende huishoudens aan de slag kunnen gaan. Voor een aantal buddy’s kan de ondersteuning die zij bieden aan huishoudens in armoede een opstapje zijn naar het vinden van passend betaald werk in dezelfde sector.


Contactpersoon project
Dit project maakt deel uit van lokaal programma:

De gemeenten in het aardbevingsgebied zijn samen met hun inwoners aan de slag gegaan om invulling te geven aan een lokaal programma dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Aanvrager
Gemeente Groningen
Bijdrage aan ambities
Partners
WIJ Beijum, WIJ Lewenborg, Humanitas, De Oude Bieb Lewenborg
Projectbudget
€ 1.400.000
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 1.010.000