Fotografie: Marieke Kijk in de Vegte

Broedplaats

Plek voor talentontwikkeling in Lewenborg en Beijum.

In de wijken Lewenborg en Beijum in Groningen werken drie scholen samen aan een bijzonder initiatief: een broedplaats voor talentontwikkeling. Deze broedplaats, gevestigd aan de Kluiverboom, biedt een plek waar jongeren na schooltijd terechtkunnen voor diverse activiteiten.

Kwetsbare jongeren

Relatief veel kinderen en jongeren in Lewenborg en Beijum groeien op in een kwetsbare situatie, waarbij ze bijvoorbeeld te maken hebben met armoede en onderwijsachterstanden. Deze omstandigheden vergroten het risico op sociale uitsluiting en achterstanden. De schoolperiode is dan ook cruciaal voor de ontwikkeling en kansen van deze kinderen en jongeren. Het project wil met de Broedplaats voorkomen dat jongeren in een achterstand belanden en zonder startkwalificatie de arbeidsmarkt betreden.

Sport en cultuur

Daarnaast biedt het project ook kansen voor kinderen en jongeren om zich op verschillende gebieden te ontwikkelen. Om hun horizon te verbreden en nieuwe talenten en passies te ontdekken. Zo is er aanbod rondom sport, cultuur, welzijn en cognitieve ontwikkeling.   


Contactpersoon Nationaal Programma Groningen
Dit project maakt deel uit van lokaal programma:

De gemeenten in het aardbevingsgebied zijn samen met hun inwoners aan de slag gegaan om invulling te geven aan een lokaal programma dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Aanvrager
Gemeente Groningen
Bijdrage aan ambities
Partners
Alfa College, Noorderpoort, Wij-team, Yets Foundation, Vinkhuiswerk, Bij Vrijdag, Bslim
Projectbudget
€ 1.530.000
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 1.420.000