Direct naar hoofdinhoud

Impuls voor sportvoorzieningen Hoogezand

Het (uit)bouwen van nieuwe sportzalen en het verbeteren van huidige sportvoorzieningen om de kwaliteit van de woonomgeving in Hoogezand te verbeteren.

Dit project gaat over het bouwen van een nieuwe sportzaal, het verdubbelen van een nieuwe sportzaal en daarnaast het verbeteren van een drietal bestaande sportzalen in Hoogezand. Dit vanuit de invalshoek dat sporten een positieve invloed heeft op de gezondheid van inwoners en zorgt voor verbinding tussen wijkbewoners. Bovendien zijn door dit project de sportvoorzieningen voor alle scholen goed bereikbaar. Ook worden de sportvoorzieningen toekomstbestendig door innovatieve kenmerken toe te voegen. 

Door het project wordt een sprong voorwaarts gemaakt voor de wijken en de scholen. De kwaliteit van de woonomgeving verbetert, waardoor het aantrekkelijk wordt om in Hoogezand te komen wonen. De inwoners kunnen dichtbij werken aan hun fysieke en mentale gezondheid. De scholen kunnen gebruik maken van toekomstbestendige voorzieningen. Uiteraard is er aandacht voor duurzaamheid, waardoor het project ook een positieve bijdrage levert aan het milieu.


Dit project maakt deel uit van het lokaal programma:

De gemeenten in het aardbevingsgebied zijn samen met hun inwoners aan de slag gegaan om invulling te geven aan een lokaal programma dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Thema
Jaartal van goedkeuring
2019
Aanvrager
Gemeente Midden-Groningen
Partners
Het onderwijsveld, sportverenigingen, de kinderopvang, BSO organisaties, wijkverenigingen Gorecht en Woldwijck
Projectbudget
€ 6.163.000
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 3.653.015

Meer projecten van het lokaal programma: