Direct naar hoofdinhoud
Decoratieve afbeelding van een koppel met een echofoto in hun hand

Moeders van Midden-Groningen

Extra aandacht en ondersteuning voor aanstaande moeders in Midden-Groningen en een kansrijke start voor hun kinderen.

Met het project ‘Moeders van Midden-Groningen’ komt er extra aandacht en begeleiding voor aanstaande moeders (ouders) in de gemeente. De ondersteuning is bedoeld voor kwetsbare moeders, zij krijgen hulp vanaf de zwangerschap totdat hun kindje drie jaar is.

Verkleinen van gezondheidsverschillen
De ondersteuning heeft als hoofddoel het verkleinen van de gezondheidsverschillen op lange termijn en de volgende generatie een goede start bieden. Dit zorgt voor meer kans op een goede gezondheid en een succesvolle toekomst. Het project ‘Moeders van Midden-Groningen’ is een onderdeel van Kansrijke start.


Dit project maakt deel uit van gemeente Midden-Groningen:

‘Hart voor Midden-Groningen’ is de titel van het lokaal programma voor de gemeente Midden-Groningen.  Het programma verbeterd de leefbaarheid en geeft perspectief voor de toekomst. In samenwerking met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties zijn ongeveer 45 projecten benoemd die de gemeente de komende tien jaar gaat uitvoeren. Voor dit lokale programma is 55 miljoen euro…

Dit project maakt deel uit van het lokaal programma:

De gemeenten in het aardbevingsgebied zijn samen met hun inwoners aan de slag gegaan om invulling te geven aan een lokaal programma dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Thema's
Aanvrager
Gemeente Midden-Groningen
Partners
Impology (Goede Start), GGD Groningen, Neeltje Verloskundigenpraktijk, Verloskundigenpraktijk Midden-Groningen, Kwartier zorg en welzijn Sociaal team, Kraamzorg Groene Kruis
Projectbudget
€ 695.000
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 680.000
Projectnieuws

Meer projecten van gemeente Midden-Groningen: