Direct naar hoofdinhoud

Ontwikkelbedrijf

De arbeidsmarkt toegankelijk maken en houden voor laaggeschoolde inwoners doordat zij een ontwikkeltraject kunnen volgen en een diploma of een deelcertificaat kunnen halen.

Met het project Ontwikkelbedrijf wil de gemeente Midden-Groningen de arbeidsmarkt toegankelijk maken en houden voor kwetsbare laaggeschoolde inwoners van Midden-Groningen. De gemeente wil hiermee een duurzame uitstroom richting de arbeidsmarkt realiseren of werknemers ondersteunen om hun plek op de arbeidsmarkt te behouden.

Plek op de arbeidsmarkt veroveren
In het ontwikkeltraject kunnen inwoners van de gemeente werkervaring opdoen, een traject op maat volgen en een diploma of een deelcertificaat behalen. Het doel is dat mensen een langdurige plek op de arbeidsmarkt kunnen veroveren. Binnen het ontwikkelbedrijf is er een goede afstemming met werkgevers, scholen en soortgelijke bedrijven om dit tot een succes te maken.


Dit project maakt deel uit van het lokaal programma:

De gemeenten in het aardbevingsgebied zijn samen met hun inwoners aan de slag gegaan om invulling te geven aan een lokaal programma dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Thema
Jaartal van goedkeuring
2021
Aanvrager
Gemeente Midden-Groningen
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 1.064.000

Meer projecten van het lokaal programma: