Direct naar hoofdinhoud
Kiel-Windeweer - vier steigers aan het Kiepdiep

Realisatie vier steigers Kiel-Windeweer

Het versterken van toerisme en recreatie langs het Kieldiep door de aanleg van vier steigers in Kiel-Windeweer.

Door de aanleg van vier steigers in Kiel-Windeweer wordt het toerisme en de recreatie langs het Kieldiep versterkt. Naast het realiseren van de aanlegsteigers moeten het Kieldiep bij de steigers ook uitgebaggerd worden. De oever moet beschermd worden door beschoeiing en de locaties worden voorzien van borden en bankjes of een picknicktafel.

Stimuleren van de lokale economie
Bootvaarders zullen door de steigers langer in Kiel-Windeweer verblijven. Daarvan zullen ook theetuinen, Bed & Breakfasts en kunstateliers profiteren. Ook bedrijven, zoals kanoverhuurders, kunnen gebruikmaken van de steigers. Het idee komt van de inwoners en ondernemers uit het dorp. Het project versterkt de recreatieve mogelijkheden, de economie en de leefbaarheid van Kiel-Windeweer.

Dorpswethouder Anja Woortman van Midden-Groningen is blij met deze subsidie: ‘Hierdoor hebben de vaarliefhebbers extra mogelijkheden om te genieten van het historische Kiel-Windeweer en wat de ondernemers onderweg hen te bieden hebben.


Dit project maakt deel uit van het lokaal programma:

De gemeenten in het aardbevingsgebied zijn samen met hun inwoners aan de slag gegaan om invulling te geven aan een lokaal programma dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Thema
Jaartal van goedkeuring
2018
Aanvrager
Gemeente Midden-Groningen
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 60.500

Meer projecten van het lokaal programma: