Midden-Groningen op de kaart

Het ontdekken van Midden-Groningen door onder andere nieuwe fiets-, wandel- en vaarroutes en deze te koppelen aan arrangementen.

Met het project ‘Midden-Groningen op de kaart’ wil de gemeente toerisme versterken en de leefbaarheid in de regio verbeteren. Midden-Groningen kent een rijk palet van identiteiten en culturen en heeft een rijke historie. Dit is terug te vinden in de natuur, het landschap en de bebouwing. Ondanks dat de gemeente veel te bieden heeft is hier nog niet veel bekendheid over bij inwoners en toeristen. Door routes (fiets-, wandel-, ruiter- en vaarroutes) te combineren met arrangementen, excursies en evenementen willen we laten zien dat er nog zoveel moois te beleven valt in onze gemeente. Op deze manier worden niet alleen de sterke punten van de regio benut, maar steunen we ook de toeristische ondernemers in de regio.

Magazine met cultuurroutes

Er is een magazine met cultuurroutes uitgebracht. Hieraan zijn arrangementen gekoppeld en er worden excursies georganiseerd.

Het magazine is beschikbaar voor toeristen en recreanten, maar uiteraard ook voor de inwoners van Midden-Groningen. Het magazine is gratis af te halen in de bibliotheek van Het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand en bij een groot aantal bedrijven en organisaties in de recreatieve sector, zoals campings, restaurants en musea. Wil je de routes liever digitaal? Kijk dan eens op www.visitgroningen.nl

Postercampagne

In de zomer van 2022 is een postercampagne gelanceerd met om de cultuurroutes te promoten. Handige routekaarten leiden je langs molens, kerken en ander erfgoed in Midden-Groningen.

Aletta en Roegbainders

De komende tijd gaat Marketing Midden-Groningen aan de slag met het verbeteren van de Aletta Jacobs route in Sappemeer en het uitwerken van het Roegbainderspad in Slochteren en het Roegwold.

On Tour


Dit project maakt deel uit van lokaal programma:

De gemeenten in het aardbevingsgebied zijn samen met hun inwoners aan de slag gegaan om invulling te geven aan een lokaal programma dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Aanvrager
Gemeente Midden-Groningen
Bijdrage aan ambities
Partners
Routebureau Groningen, Staatsbosbeheer Groningen, Het Groninger Landschap, Noorderpoortcollege, Landgoed Fraeylemaborg
Projectbudget
€ 197.896
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 155.000