Direct naar hoofdinhoud

Beleving en Verhaal van Overschild

Een boek over Overschild dat begint bij de geschiedenis van het dorp en omgeving, vervolgt door de beschrijving van alle gebeurtenissen die de inwoners gaan meemaken.

Om de grote verandering die het dorp Overschild te wachten staat te volgen, wordt een kroniek bijgehouden. Het boek begint bij de geschiedenis van het dorp en omgeving, vervolgt door een beschrijving van alle gebeurtenissen die de inwoners gaan meemaken. Het vormt de basis voor een creatieve verwerking van dat wat er tijdens de versterking gebeurt. Het boek is de creatieve basis van verschillende cultuuruitingen die de sociale samenhang moet versterken.

Kunst- en cultuurprogramma
Er is hiervoor een kunst- en cultuurprogramma opgericht. Hierbij zijn diverse verenigingen, bewoners, de gemeente Midden-Groningen en de provincie Groningen betrokken. Er wordt een artistiek kernteam uit de bewoners samengesteld dat nauw betrokken is bij de opzet en uitvoering van de plannen. Zij zijn deels vertegenwoordigers van het dorp en zullen ook op gepaste momenten terugkoppeling geven aan het hele dorp.


Dit project maakt deel uit van het lokaal programma:

De gemeenten in het aardbevingsgebied zijn samen met hun inwoners aan de slag gegaan om invulling te geven aan een lokaal programma dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Thema
Jaartal van goedkeuring
2019
Aanvrager
Gemeente Midden-Groningen
Partners
Vereniging dorpsbelang, de culturele inwoners van Overschild, de toneelvereniging, de cultuurafdeling van provincie Groningen, De Verhalen van Groningen, Steuninstelling Vrijdag, Mondriaanfonds adviseurs
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 141.000

Meer projecten van het lokaal programma: