Sfeerbeeld van zonnepanelen op een dak.

Inzet energiecoaches GrEK en Buurkracht

Zoveel mogelijk Groningers energiebesparende maatregelen laten nemen door gebruik te maken van de kracht van buren en het netwerk aan lokale initiatieven en energiecoöperaties.

De Groninger Energie Koepel (GrEK) en Buurkracht (onderdeel van Enpuls, Enexis Groep) willen samen zoveel mogelijk Groningers energiebesparende maatregelen laten nemen. Dit doen ze door gebruik te maken van de kracht van de buren en het netwerk aan lokale initiatieven en energiecoöperaties.

Energiebesparingsaanpak die buren samen in hun buurt energie laat besparen

GrEK levert diensten aan energiecoöperaties op het gebied van begeleiding, kennisdeling en collectieve projecten. GrEK bedient de koplopers in de energietransitie. Buurkracht verbindt en activeert bewoners met een digitaal platform, een app, marketing- en communicatieondersteuning en begeleiding. Daarbij hebben ze een energiebesparingsaanpak die buren samen in hun buurt energie laat besparen. Daarmee krijgt Buurkracht de middengroep in beweging.

Sinds 2015 combineren GrEK en Buurkracht hun aanpakken, met succes, zodat de energietransitie op lokaal niveau zoveel mogelijk draagvlak krijgt en mensen in beweging brengt.


Contactpersoon project
Dit project maakt deel uit van provinciaal programma:

Het provinciaal programma draagt bij aan projecten die vaak gemeentegrens overstijgend zijn, maatschappelijke thema’s waar vaak een provinciale aanpak voor nodig is.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Status
Aanvrager
Provincie Groningen
Bijdrage aan ambities
Partners
Buurkracht, Groninger Energie Koepel (GrEK)
Projectbudget
€ 360.000
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 150.000