Direct naar hoofdinhoud
Decoratieve afbeelding vaan een jonge vrouw die studeert met haar laptop op schoot

Digitale Academie

Alle opleidingen van Noord-Nederland gebundeld op één digitale plek, waar je gemakkelijk een opleiding vindt die aansluit bij jouw kennisniveau.

In de economie en het dagelijks werk van mensen neemt automatisering en digitalisering de komende jaren alleen maar toe. Daarom krijgen alle digitale opleidingen van Noord-Nederland samen een plek in de Digitale Academie. De academie is als het ware een marktplaats voor digitale kennis, waar je gemakkelijk een opleiding vindt die aansluit bij jouw kennisniveau. De bijdrage is voor een pilotfase.

Opleidingsaanbod op een plek
Op dit moment is het digitale opleidingsaanbod lastig te vinden omdat het versnippert op veel verschillende plekken staat. IT en digitalisering is in veel sectoren onderdeel van de bedrijfsprocessen, daarom is het zinvol een plek aan te bieden waar werkenden en werkzoekenden vanuit verschillende sectoren (en op verschillende niveaus) hun digitale kennis kunnen bijspijkeren. Via een vragenlijst komen deze mensen terecht bij de juiste opleiding. Mensen die nog niet digitaal vaardig zijn, worden door medewerkers van Biblionet Groningen, UWV of verschillende gemeenten doorverwezen naar de Digitale Academie.


Dit project maakt deel uit van het provinciaal programma:

Het provinciaal programma draagt bij aan projecten die vaak gemeentegrens overstijgend zijn, maatschappelijke thema’s waar vaak een provinciale aanpak voor nodig is.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Thema
Jaartal van goedkeuring
2021
Aanvrager
Provincie Groningen
Partners
IT Academy Noord-Nederland, Noorderpoortcollege, Biblionet Groningen, Bossers & Cnossen, Basicly, Digital Literacy Coalition, Samenwerking Noord, Akkoord van Groningen, Noorden Digitaal, Gebiedscoöperatie Westerkwartier, NDC Mediagroep
Projectbudget
€ 3.005.076
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 880.775

Meer projecten van het provinciaal programma: