Direct naar hoofdinhoud
Foto van de locatie van Steunstee en de supermarkt in Woldendorp

Leefbaar Woldendorp

Een verbouwing aan het pand waarin Steunstee en de dorpswinkel zijn gevestigd om deze ontmoetingsplek te behouden en te versterken.

Het pand waarin de Steunstee (een ontmoetingsplek inwoners en omwonenden) en de dorpswinkel zijn gevestigd heeft een belangrijke plaats in de gemeenschap van Woldendorp en de omliggende dorpen Baamsum, Termunten, Termunterzijl en Borgsweer. Een groep inwoners van Woldendorp zet zich daarom in om de Steunstee en de winkel te behouden en waar mogelijk te versterken.

Belangrijke functie in het dorp
Woldendorp heeft geen dorpshuis en dus hebben deze voorzieningen een belangrijke functie voor de leefbaarheid in het dorp. Om het pand te behouden is de Stichting Leefbaar Woldendorp opgericht. De stichting zal het pand van de huidige eigenaar overnemen en zal dit, zonder winstoogmerk, verhuren aan de twee partijen. Een ingrijpende verbouwing staat op de planning. De ruimte voor de Steunstee wordt aanzienlijk vergroot zodat hier nieuwe activiteiten kunnen plaatsvinden. Dat wordt deels bereikt door verkleining van de winkel en deels door een aanbouw aan de achterkant van het gebouw. De ramen en muren worden geïsoleerd en het dak wordt verduurzaamd en versterkt, zodat er zonnepanelen op gelegd kunnen worden.


Dit project maakt deel uit van het programma bewonersinitiatieven:

Het programma bewonersinitiatieven is er voor inwoners van de provincie Groningen die een goed idee of initiatief hebben, dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen. Er zijn twee loketten, namelijk Loket Leefbaarheid en het Impulsloket, waar je financiële ondersteuning voor bewonersinitiatieven kunt krijgen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Thema
Jaartal van goedkeuring
2021
Aanvrager
Stichting Leefbaar Woldendorp
Projectbudget
€ 233.380
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 70.740

Meer projecten van het programma bewonersinitiatieven: