Tekening van Akkerveld Zuidwolde

Akkerveld Zuidwolde

Een multifunctionele plek maken van Het Akkerveld in Zuidwolde

Het Akkerveld is een grasveld en speeltuin middenin het Groningse dorp Zuidwolde. Toch is het door de slechte staat geen aantrekkelijk plek voor inwoners om naar toe te gaan.

De speeltoestellen in de speeltuin zijn verouderd of kapot en ook bevat het grasveld veel kuilen waardoor het veld na een regenbui langere tijd onder water staat. Toch heeft Het Akkerveld, mede door de centrale ligging in het dorp, veel potentie om een mooie plek in het dorp te worden.

Naast een speeltuin voor kinderen wil het project van Het Akkerveld ook een plek maken die ook voor de andere inwoners interessant is om naartoe te gaan. In het dorp is er namelijk een grote behoefte aan laagdrempelige sociale en recreatieve buitenfaciliteiten. Vandaar dat het project van Het Akkerveld een multifunctioneel ontmoetingsveld wil maken. Een plek waar bewoners van alle leeftijd elkaar kunnen ontmoeten, sporten, bewegen en spelen. Ook zullen er het hele jaar door activiteiten georganiseerd worden door de verschillende verenigingen in het dorp en komt er naast nieuwe speeltoestellen ook een bloemenweide en pluktuin.


Contactpersoon Nationaal Programma Groningen
Dit project maakt deel uit van programma bewonersinitiatieven:

Het programma bewonersinitiatieven is er voor inwoners van de provincie Groningen die een goed idee of initiatief hebben, dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen. Er zijn twee loketten, namelijk Loket Leefbaarheid en het Impulsloket, waar je financiële ondersteuning voor bewonersinitiatieven kunt krijgen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Aanvrager
Stichting Platform Zuidwolde
Bijdrage aan ambities
Partners
Akkerveld Zuidwolde
Projectbudget
€ 177.022
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 85.862