Direct naar hoofdinhoud
Sfeerbeeld van een koor dat uitbundig zingt.
Projectinformatie

Status:
In uitvoering
Aanvrager:
Stichting VRIJDAG
Bijdrage:
€ 125.000,- excl. btw
Programma:
Programma bewonersinitiatieven

In Groningen is er veel creativiteit, zowel bij professionals als niet-professionals. Er zijn honderden verenigingen voor muziek, theater, dans en zang. Bijna alle inwoners van de provincie Groningen zijn op de één of andere manier betrokken bij kunst en cultuur. Als maker en natuurlijk als toeschouwer.

Met een bijdrage vanuit het Impulsloket komt VRIJDAG Advies met de KultuurCentrale. Een online cultureel platform waar ideeën, initiatieven en mogelijkheden op het gebied van kunst en cultuur voor iedereen in de provincie op één plek zichtbaar is. Een plek waar verenigingen bijvoorbeeld nieuwe leden of vrijwilligers kunnen werven. Het is ook de plek waar tribune- en decorbouwers, musici en productieleiders zichzelf kunnen aanbieden. Iedereen kan ongeacht woonplaats, sociale achtergrond of leeftijd, online diensten en zaken kopen én te koop zetten, contact leggen met andere mensen en informatie zoeken of beschikbaar maken. Het is een soort provinciaal marktplein vol aanbieders, kopers en passanten.

We zijn er als KultuurCentrale om nieuwe contacten en verbindingen te faciliteren. Dat geldt zowel voor mensen die cultuur maken, de mensen die het mogelijk maken en de mensen die ervan willen genieten!

INEZ VAN KLIMMENADE

De KultuurCentrale maakt verschillende online communities binnen het platform mogelijk. Denk aan specifieke groepen waar mensen elkaar kunnen vinden per gemeente, regio, thema of activiteit. “We zijn er als KultuurCentrale om nieuwe contacten en verbindingen te faciliteren. Dat geldt zowel voor mensen die cultuur maken, de mensen die het mogelijk maken en de mensen die ervan willen genieten!” zegt Inez van Kimmenade, programmamanager bij VRIJDAG Advies over het project KultuurCentrale.

Nu gaat de afstemming tussen bijvoorbeeld theatergezelschappen nog telefonisch: Welk stuk spelen jullie volgend seizoen? Met de KultuurCentrale kan dat allemaal digitaal, snel en efficiënt. Er kan contact gezocht worden met mensen die offline nooit was tegengekomen. Dit geldt ook voor contacten tussen cultuurmakers en beleidsmakers.


Dit project heeft een bijdrage ontvangen vanuit het Impulsloket, onderdeel van het programma bewonersinitiatieven.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?