Outdoor fitnesspark Saaksum

Een outdoor fitnesspark in Saaksum als centrale plek voor bewegen, spelen en leren op je eigen niveau.

De bewoners van Saaksum willen samen met Vereniging Dorpsbelangen Saaksum de leefbaarheid in het dorp en directe omgeving in stand houden en als het kan zelfs verhogen, zodat het dorp en haar directe omgeving toekomstbestendig blijft. Het dorp heeft te maken met vergrijzing, eenzaamheid en toenemende druk op de zorg. Daarom willen bewoners graag zo lang mogelijk fit en actief in het gebied blijven wonen.

Duurzaam outdoor fitnesspark

Op dit moment heeft Saaksum weinig mogelijkheden om buiten te sporten en te bewegen. Daarom gaan de initiatiefnemers een duurzaam outdoor fitnesspark realiseren, waar ook lessen worden gegeven. Een centrale plek voor ontmoeten, bewegen, spelen en leren waar iedereen op zijn eigen niveau kan meedoen.


Contactpersoon Nationaal Programma Groningen
Dit project maakt deel uit van programma bewonersinitiatieven:

Het programma bewonersinitiatieven is er voor inwoners van de provincie Groningen die een goed idee of initiatief hebben, dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen. Er zijn twee loketten, namelijk Loket Leefbaarheid en het Impulsloket, waar je financiële ondersteuning voor bewonersinitiatieven kunt krijgen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Status
Aanvrager
Vereniging voor Dorpsbelangen Saaksum
Projectbudget
€ 53.434
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 18.499