Viswinkel De Visscherij

Een nieuwe viswinkel gericht op kwaliteit en verse vis direct van de visafslag.

De Visscherij is een nieuwe viswinkel in het centrum van Winsum, met verse vis rechtstreeks van de visafslag van Lauwersoog. In de winter zal de winkel vijf dagen in de week open zijn en in de zomer (afhankelijk van personeel) zeven dagen. Naast vers en kwaliteit, staat De Visscherij ook voor gastvrijheid en klantvriendelijkheid. De Visscherij zal in het eerste jaar vooral bezig zijn met het vergroten van de naamsbekendheid en wil daarna doorgroeien als leerbedrijf.

Breed en ‘luxe’ aanbod

De Visscherij krijgt een breed en ‘luxe’ aanbod aan verse-, gerookte-, gebakken vis, schaal- en schelpdieren en meer. Veel viswinkels of -kramen bieden goedkopere vissoorten aan tegen hoge prijzen. Daar ligt veel ruimte voor verbetering. De onderneemster wil de consument echte vis laten proeven. Mensen kunnen bij haar aan tafeltje een visje eten met wat drinken erbij op een mooie plek in het leukste dorp van Nederland (volgens de ANWB-verkiezing in 2020).


Contactpersoon Nationaal Programma Groningen
Meer informatie
Dit project maakt deel uit van programma bewonersinitiatieven:

Het programma bewonersinitiatieven is er voor inwoners van de provincie Groningen die een goed idee of initiatief hebben, dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen. Er zijn twee loketten, namelijk Loket Leefbaarheid en het Impulsloket, waar je financiële ondersteuning voor bewonersinitiatieven kunt krijgen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Status
Aanvrager
De Visscherij
Projectbudget
€ 50.000
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 15.000
Projectnieuws