Tekening van de buitenkant van de plannen van het nieuwe dorpshuis in Ezinge

Dorpshuis Ezinge

Een nieuwe indeling van het dorpshuis in Ezinge zorgt voor nieuwe mogelijkheden en ruimte voor verschillende doelgroepen.

Het dorpshuis in Ezinge moet aansluiten bij de behoefte van de inwoners van het dorp. Momenteel zijn er twee bruikbare ruimtes in het gebouw, namelijk de peuterspeelzaal en de grote zaal. Door een nieuwe indeling van het dorpshuis komt er ruimte voor een chillroom voor jongeren en een dorpshuiskamer voor buurtbewoners en bezoekers. De uitstraling wordt gezelliger, huiselijker en uitnodigend. Dit is nodig om te zorgen dat het dorpshuis een meerwaarde blijft voor het dorp. Tijdens de verbouwing wordt het gebouw energieneutraal gemaakt.

Nieuwe mogelijkheden voor jong en oud

In het dorp zijn vrijwilligers die graag met elkaar willen koken en eten. De huidige keuken is daar niet voor ingericht. Door de nieuwe plaats van de keuken is het eenvoudiger om met meerdere personen tegelijk maaltijden te bereiden. Het is de bedoeling dat zowel kinderen als ouderen van deze mogelijkheid gebruik kunnen maken. Het dorpshuis kan ook voor scholen een rol spelen voor bijvoorbeeld kooklessen, kunstlessen of muzieklessen. Daarnaast zijn er werkplekken voor ZZP’ers en flexwerkers. In de nieuwe situatie zijn er zes verschillende ruimten die tegelijkertijd gebruikt kunnen worden.


Contactpersoon Nationaal Programma Groningen
Meer informatie
Dit project maakt deel uit van programma bewonersinitiatieven:

Het programma bewonersinitiatieven is er voor inwoners van de provincie Groningen die een goed idee of initiatief hebben, dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen. Er zijn twee loketten, namelijk Loket Leefbaarheid en het Impulsloket, waar je financiële ondersteuning voor bewonersinitiatieven kunt krijgen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Status
Aanvrager
Dorpshuis Ezinge
Partners
Dorpshuis Ezinge
Projectbudget
€ 566.500
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 125.000