Cultuurerf Batenborg

Een bewonersinitiatief gericht op het geven van een impuls aan leefbaarheid en economie in het dorp Winsum.

Vlak bij het dorp Winsum ligt het gerestaureerde Rijksmonument Batenborg. Het is één van de 59 Rijksmonumenten in de provincie Groningen. Het omliggende terrein wordt opengesteld voor publiek onder de naam ‘Cultuurerf Batenborg’. Het cultuurerf wordt een plek waar inwoners en andere bezoekers elkaar kunnen ontmoeten. Van een wandeling, tot het zelf organiseren van een openluchtexpositie of kleinschalig concert: het cultuurerf is toegankelijk voor een breed publiek.

Leefbaarheid

Het project zorgt niet alleen voor een betere leefbaarheid en meer samenhang onder de lokale bewoners, maar heeft ook een leer-en werkfunctie. Zo zorgt de samenwerking met Vakland/Het Hogeland ervoor dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk kunnen en leren studenten van AOC Terra tijdens de opbouw van het erf. Daarnaast draagt het project bij aan recreatie en toerisme in de regio.


Contactpersoon Nationaal Programma Groningen
Dit project maakt deel uit van programma bewonersinitiatieven:

Het programma bewonersinitiatieven is er voor inwoners van de provincie Groningen die een goed idee of initiatief hebben, dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen. Er zijn twee loketten, namelijk Loket Leefbaarheid en het Impulsloket, waar je financiële ondersteuning voor bewonersinitiatieven kunt krijgen.

Het Impulsloket is een subsidieregeling voor inwonersgroepen en kleine ondernemers.

Projectdetails

Aanvrager
Stichting Cultuurerf Batenborg
Bijdrage aan ambities
Projectbudget
€ 461.110
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 10.000