Jopie Jukema opent nachttuin

Donkerte van de Wadden

Bewoners, recreanten en toeristen in het Waddengebied de duisternis laten ervaren.

Het Waddengebied is één van de laatste plekken in Nederland waar het nog écht donker wordt. Daardoor kun je hier de meest indrukwekkende sterrenhemels nog zien, echt tot rust komen en omringd worden door unieke nachtnatuur. Het project ‘Donkerte van de Wadden’ zet zich in voor een groter bewustzijn en belang van het donker. Het donker is namelijk belangrijk voor het welbevinden van mens, dier en voor de biodiversiteit in het algemeen.

Behoud van duisternis

Het programma heeft als doel bewoners, recreanten en toeristen in het Waddengebied de duisternis te laten ervaren. Niet alleen een bijzondere ervaring, maar ook belangrijk om de bewustwording over de noodzaak van het behoud van de duisternis te vergroten. Al helemaal in een wereld waar de lichtvervuiling steeds meer toeneemt. Donkerte van de wadden organiseert langs de gehele waddenkust een breed aanbod aan excursies en exposities: van wadlopen met zonsopkomst, tot een nachttuin bezoeken, diverse avondwandeling en paardrijden bij volle maan.


Contactpersoon Nationaal Programma Groningen
Meer informatie
Dit project maakt deel uit van programma bewonersinitiatieven:

Het programma bewonersinitiatieven is er voor inwoners van de provincie Groningen die een goed idee of initiatief hebben, dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen. Er zijn twee loketten, namelijk Loket Leefbaarheid en het Impulsloket, waar je financiële ondersteuning voor bewonersinitiatieven kunt krijgen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Aanvrager
Natuur- en Milieufederatie Noord-Holland
Bijdrage aan ambities
Projectbudget
€ 619.062
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 125.000