Met een vitaliteitsprogramma richt judovereniging Zempo zich op mensen die door overgewicht in een sociaal isolement dreigen te komen. Het programma helpt hen om af te vallen in een veilige omgeving, een nieuwe gezondere levensstijl aan te leren en een nieuw sociaal netwerk op te bouwen.

Uitbreiden capaciteit

De komende jaren wil Zempo driehonderd tot vierhonderd mensen, die te maken hebben met overgewicht, mee laten doen aan haar vitaliteitsprogramma. Het huidige gebouw is hiervoor te klein. Samen met de gemeente heeft Zempo een uitbreidingsplan ontwikkeld op de huidige locatie. Door een deel van de ruimte van het multifunctioneel centrum De Binding te gebruiken krijgt de vereniging er 100 vierkante meter extra sportoppervlakte bij. Ook het sportmateriaal, de kleedruimtes en vergaderruimtes gaan ze uitbreiden. Het vitaliteitsprogramma is trainers en begeleiders nodig. Een aantal leden gaat een opleiding volgen, zodat ze daarna als coach, trainer of begeleider aan de slag kunnen. Vrijwilligers gaan de activiteiten begeleiden.

Over Zempa

De judovereniging Zempa in Oude Pekela is opgericht in 1970. De vereniging wil gezondheid, geluk en welbevinden van inwoners van Pekela en de omgeving vergroten.