Samen-onder-1-Dak

Een nieuw dorpshuis voor inwoners van Termunten en Termunterzijl

Na het sluiten van de openbare basisschool in Termunten heeft een groep bewoners de handen ineengeslagen voor de bouw van een nieuw dorpshuis.

De basisschool was voor het dorp de plek om elkaar te ontmoeten en tegen te komen. Sinds de sluiting van de school verdween deze ontmoetingsplek. Zowel inwoners als verenigingen in Termunten en Termunterzijl hadden de behoefte aan een multifunctioneel gebouw om elkaar te ontmoeten. Vandaar dat de verenigingen in de omgeving en inwoners van de dorpen de handen in een hebben geslagen om via het project ‘Samen-onder-1-Dak’ een dorpshuis te realiseren.

Het nieuwe dorpshuis komt in een bestaande woning aan de Kenninckweg in Termunten. Deze woning is half afgebouwd en al jaren niet bewoond, vandaar dat deze wordt verbouwd. Zo komt er een grote zaal, wordt er een buitenterras aangelegd en zal het woonhuis worden opgedeeld in verschillende ruimtes.

De woning aan de Kenninckweg

Uiteindelijk zullen er verschillende verenigingen, organisaties en activiteiten plaats gaan vinden in het dorpshuis. Samen-onder-1-dak is daarmee een plek voor, door en met de dorpsbewoners.


Contactpersoon Nationaal Programma Groningen
Dit project maakt deel uit van programma bewonersinitiatieven:

Het programma bewonersinitiatieven is er voor inwoners van de provincie Groningen die een goed idee of initiatief hebben, dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen. Er zijn twee loketten, namelijk Loket Leefbaarheid en het Impulsloket, waar je financiële ondersteuning voor bewonersinitiatieven kunt krijgen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Aanvrager
Stichting Samen-onder-1-Dak
Bijdrage aan ambities
Partners
Samen-onder-1-Dak
Projectbudget
€ 1.879.650
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 124.999