Wereldwinkel Loppersum

Het toekomstbestendig en multifunctioneel maken van de wereldwinkel.

Wereldwinkel ‘Veur Elkenain’ in Loppersum is een plek voor iedereen en méér dan alleen een winkel waar fairtrade producten worden verkocht. Het is een ontmoetingsplek voor de inwoners van Loppersum waar tal van activiteiten worden georganiseerd, zoals workshops, proeverijen en presentaties. Het is een plek waar vrijwilligers zich in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen en doorgroeien naar betaald werk. Waar studenten kunnen stagelopen, projecten kunnen uitvoeren en waar basisschoolkinderen leren over Fair Trade. Veel bezoekers en vrijwilligers komen uit omliggende dorpen als Garrelsweer, Wirdum, Zeerijp, maar ook uit Middelstum, en zelfs Bierum. In het project Centrumplan Loppersum, van gemeente Eemsdelta, is dan ook een prominente rol weggelegd voor de wereldwinkel.

Locatie in winkelgebied

Omdat de staat van het huidige pand aan de Nieuwstraat onvoldoende en niet duurzaam is, gaat de wereldwinkel verhuizen. Ook omdat de locatie van de winkel steeds minder gunstig werd; het winkelgebied in Loppersum verplaatste zich namelijk naar de Hogestraat en het Zigtermanplein en dat heeft een negatieve invloed op de omzet van de wereldwinkel.

Met een nieuwe plek aan de Hogestraat wil Wereldwinkel ‘Veur Elkenain’ haar maatschappelijke, educatieve en economische rol en functies uitbreiden. Het pand is inmiddels aangekocht, maar er zijn investeringen nodig om de wereldwinkel toekomstbestendig en multifunctioneel te kunnen maken.


Contactpersoon Nationaal Programma Groningen
Meer informatie
Dit project maakt deel uit van programma bewonersinitiatieven:

Het programma bewonersinitiatieven is er voor inwoners van de provincie Groningen die een goed idee of initiatief hebben, dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen. Er zijn twee loketten, namelijk Loket Leefbaarheid en het Impulsloket, waar je financiële ondersteuning voor bewonersinitiatieven kunt krijgen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Status
Aanvrager
Stichting Wereldwinkel 'Veur Elkenain'
Bijdrage aan ambities
Partners
Wereldwinkel Loppersum
Projectbudget
€ 305.838
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 95.000