Buitenkant van landhuis Oosterhouw

Landhuis en parktuin Oosterhouw

Het Rijksmonumentale landhuis behouden én openstellen voor publiek.

Tussen Leens en Ulrum ligt de Houw. Een wierde die zo’n duizend jaar geleden werd opgeworpen om de bewoners te beschermen tegen het zeewater. Ten oosten van de Houw staat een Rijksmonumentaal landhuis: de Oosterhouw. Het landhuis en bijbehorende parktuin Oosterhouw vertellen het verhaal van steenrijke 19e-eeuwse herenboeren, notarissen in landhuizen en het winnen van steeds meer land van de zee.

Uitkijkpunt

Stichting Behoud Oosterhouw wil met dit project waarborgen dat Oosterhouw behouden blijft én toegankelijk wordt voor het publiek. De parktuin wordt teruggebracht naar het originele ontwerp dat de inspiratiebron vormde voor vele historische tuinen in Noord-Nederland. Het publiek kan hier wandelen of genieten van evenementen. Ook in het landhuis is publiek welkom: er komt een uitkijkpunt op het dak en ruimte voor evenementen en vergaderingen.


Contactpersoon Nationaal Programma Groningen
Meer informatie
Dit project maakt deel uit van programma bewonersinitiatieven:

Het programma bewonersinitiatieven is er voor inwoners van de provincie Groningen die een goed idee of initiatief hebben, dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen. Er zijn twee loketten, namelijk Loket Leefbaarheid en het Impulsloket, waar je financiële ondersteuning voor bewonersinitiatieven kunt krijgen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Aanvrager
Stichting Behoud Oosterhouw
Bijdrage aan ambities
Projectbudget
€ 999.410
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 125.000