Ligplaats aan het Schildmeer

De aankoop van grond en water aan het Schildmeer zodat er een steiger met toiletgebouw gebouwd kan worden voor een vaste ligplaats voor de waterscouts.

Scouting Fivelgroep Delfzijl bestaat sinds 1910 en is daarmee één van de oudste scoutingverenigingen van Nederland. Binnen de vereniging zijn iedere week ongeveer tweehonderd jeugdleden en vrijwilligers actief. Binnen de Fivelgroep is ruimte voor landscouts en waterscouts. De waterscouts beginnen als dolfijnen vanaf een leeftijd van zeven jaar. Met de aankoop van grond en water aan het Schildmeer kan een steiger met toiletgebouw gebouwd worden, zodat de waterscouts een vast ligplaats hebben aan het Schildmeer.

Het voortbestaan van de waterscouts

Vanuit de ligplaats kunnen de waterscouts iedere week vanaf het voorjaar tot in de herfst varen en actief zijn op het Schildmeer. Ze leren hier spelenderwijs zelfstandig te worden in alle opzichten: het zeilen zelf, maar ook respect voor elkaar te tonen en anderen te helpen hierin. Tevens kunnen landscouts en mensen buiten de vereniging naar deze locatie toekomen, om hun spel- een leeraanbod uit te breiden met een opkomst op het water. Door de vaste ligplaats is het sanitair en de elektriciteit duurzaam geregeld waardoor de kosten zo laag mogelijk blijven. Daardoor wordt gezorgd voor een duurzame toekomst voor de waterscouting in noord-, oost- en midden Groningen.

Levendigheid op en rondom het Schildmeer

Een stabiele toekomst voor de waterscouts draagt ook bij aan de levendigheid op het Schildmeer en in Steendam. Door meer levendigheid op en rondom het meer is het aantrekkelijk voor andere bedrijven om zich hier te vestigen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bootverhuur, campings en horeca.


Contactpersoon Nationaal Programma Groningen
Dit project maakt deel uit van programma bewonersinitiatieven:

Het programma bewonersinitiatieven is er voor inwoners van de provincie Groningen die een goed idee of initiatief hebben, dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen. Er zijn twee loketten, namelijk Loket Leefbaarheid en het Impulsloket, waar je financiële ondersteuning voor bewonersinitiatieven kunt krijgen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Status
Aanvrager
Stichting belangenbehartiging Scoutinggroep Fivelgroep Eemsmond
Projectbudget
€ 87.000
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 43.500