Foto van het huidige terras van Dorpshuis Westerbroek

Dorpshuis Westerbroek

Van het terras en de tuin van Dorpshuis Westerbroek een uitnodigende plek maken voor dorpsbewoners en toeristen.

Het dorpshuis in Westerbroek heeft een centrale rol; het is een ontmoetingsplek en het zorgt voor samenhang binnen het dorp. Allerlei verenigingen maken er gebruik van. Denk daarbij aan de biljart-, klaverjas-, toneel- en tafeltennisvereniging. Inwoners kunnen er ook terecht voor een goedkope maaltijd. Daarnaast is het mogelijk om het vergadercentrum te gebruiken als feestlocatie.

Aantrekkelijke plek voor toerisme en evenementen

De leden van het dorpshuis gaan deze ontmoetingsplek uitbreiden en inzetten op het aantrekkelijker maken van het dorpshuis voor toerisme en evenementen. Westerbroek ligt aan meerdere fietsroutes en heeft een mooi natuurgebied. Daarom gaan ze het terras en de tuin aanpakken. Hieronder een tekening met daarop de plannen.


Contactpersoon Nationaal Programma Groningen
Meer informatie
Dit project maakt deel uit van programma bewonersinitiatieven:

Het programma bewonersinitiatieven is er voor inwoners van de provincie Groningen die een goed idee of initiatief hebben, dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen. Er zijn twee loketten, namelijk Loket Leefbaarheid en het Impulsloket, waar je financiële ondersteuning voor bewonersinitiatieven kunt krijgen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Status
Aanvrager
Stichting Dorpshuis Westerbroek
Partners
Dorpshuis Westerbroek
Projectbudget
€ 85.221
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 42.610