Beweegpark Oostwold

Werken aan een vitaal, leefbaar en sociaal Oostwold door te bewegen, ontmoeten en gezamenlijk sportieve activiteiten te doen.

Stichting Dorpshuis Oostwold zet zich in om de leefbaarheid, vitaliteit en sociale samenhang in Oostwold te vergroten. Dit doen zij met een openbare plek voor bewegen, sporten en ontmoeten. Op dit beweegpark werkenbewoners en (sport-)verenigingen van alle leeftijden aan aan hun gezondheid en kunnen zij gezellig samen zijn.

Inspelen op wensen van Oostwold

Het project geeft gehoor aan de vraag voor sportgelegenheden in het gebied en richt zich op de behoeften van bewoners, omwonenden, (sport-)verenigingen en andere lokale partijen. Omdat het sportpark gratis voor iedereen is zal dit iedereen een kans geven om vitaler te kunnen maken. Er komen acht outdoor fitnesstoestellen op een natuurlijke ondergrond met een lokaal begeleidingsprogramma. Ook is nagedacht over de duurzaamheid van het apparatuur. De toestellen zijn gemaakt van duurzaam materiaal die ook weer gerecycled kunnen worden.


Contactpersoon Nationaal Programma Groningen
Dit project maakt deel uit van programma bewonersinitiatieven:

Het programma bewonersinitiatieven is er voor inwoners van de provincie Groningen die een goed idee of initiatief hebben, dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen. Er zijn twee loketten, namelijk Loket Leefbaarheid en het Impulsloket, waar je financiële ondersteuning voor bewonersinitiatieven kunt krijgen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Aanvrager
Stichting Dorpshuis Oostwold
Projectbudget
€ 65.771
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 32.800