Decoratieve afbeelding van twee mensen die bootje gaan varen in Zoutkamp

Bootverhuur Zoutkamp

De verhuur van sloepen in Zoutkamp zodat bezoekers gebruik kunnen maken van de unieke ligging waar vier waters samenkomen.

Het dorp Zoutkamp heeft een unieke ligging aan een knooppunt waar vier wateren samenkomen. Het dorp Zoutkamp heeft een unieke ligging aan een knooppunt waar vier waters samenkomen. Voor de start van project Bootverhuur Zoutkamp had het dorp nog geen bootverhuur voor bezoekers. Daar heeft het project verandering in gebracht.

Sloepverhuur met routes om omgeving te verkennen
Vanuit Jachthaven Hunzegat starten zij met de verhuur van sloepen. Bezoekers die de boten huren van Bootverhuur Zoutkamp krijgen routes mee met eetgelegenheden in de omgeving, musea en bezienswaardigheden. Ze geven Groningers, Stadjers en toeristen de mogelijkheid om het Lauwersmeer, de Groninger Diepen en Maren te verkennen en te bewonderen. Het project draagt bij aan de leefbaarheid in onze provincie.

Samenwerking met Jachthaven Hunzegat
In samenwerking met de jachthaven mogen de dagjesmensen gebruikmaken van alle faciliteiten zoals het sanitair, parkeergelegenheid, water en stroom. Bootverhuur Zoutkamp heeft hun eigen steiger waar gasten, jong en oud, veilig op de boot stappen.


In december 2021 gingen we ‘On Tour’ in gemeente Het Hogeland. We bezochten het Impusloketproject Bootverhuur Zoutkamp en keken hoe het ervoor stond.


Contactpersoon Nationaal Programma Groningen
Dit project maakt deel uit van programma bewonersinitiatieven:

Het programma bewonersinitiatieven is er voor inwoners van de provincie Groningen die een goed idee of initiatief hebben, dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen. Er zijn twee loketten, namelijk Loket Leefbaarheid en het Impulsloket, waar je financiële ondersteuning voor bewonersinitiatieven kunt krijgen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Status
Aanvrager
Bootverhuur Zoutkamp
Partners
Bootverhuur Zoutkamp
Projectbudget
€ 33.703
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 15.000