Tuinderij Eikemaheert

Van Groninger grond, voor Groninger mond

Tuinderij Eikemaheert in Loppersum teelt lokale groente zonder chemicaliën en met aandacht en respect voor de omgeving. Wekelijks kunnen inwoners uit de regio hier (via een abonnementsvorm) gevarieerde groentepakketten ophalen. Hierdoor worden de groenten niet alleen lokaal geteeld maar ook lokaal opgegeten.

De groentepakketten zijn iedere week gevuld met 5 à 6 seizoensgebonden groenten. In de wintermaanden, wanneer de oogst van eigen land beperkt is, zitten er groenten van collega-akkerbouwers uit de buurt in het pakket. Naast seizoensgebonden producten teelt de Tuinderij ook veel vergeten en lokale groenten.

Zo zijn groenten met een lokaal verhaal, zoals verschillende erwten en bonen, regelmatig terug te vinden in de pakketten.  Er zijn verschillende soorten pakketformaten, met als uitgangspunt om voor vijf maaltijden in groenten te voorzien. In de loop van het jaar zullen ook appels, klein fruit, aardappels en bloemen van biologische boerderij Eikemaheert worden aangeboden in abonnementsvorm.


Contactpersoon Nationaal Programma Groningen
Dit project maakt deel uit van programma bewonersinitiatieven:

Het programma bewonersinitiatieven is er voor inwoners van de provincie Groningen die een goed idee of initiatief hebben, dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen. Er zijn twee loketten, namelijk Loket Leefbaarheid en het Impulsloket, waar je financiële ondersteuning voor bewonersinitiatieven kunt krijgen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Aanvrager
VOF Eikemaheert Tuinders Collectief
Bijdrage aan ambities
Partners
Tuinderij Eikemaheert
Projectbudget
€ 63.035
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 15.000