Man bouwt speeltoestel in speeltuin Heiligerlee.

Speeltuin Heiligerlee

Een inclusieve speeltuin voor jong en oud in Heiligerlee.

De speeltuin in Heiligerlee wordt drukbezocht. Niet alleen door kleine kinderen, maar ook oudere kinderen en volwassenen. De speeltuin is mede populair geworden onder ouderen door het verdwijnen van ontmoetingspunt ‘Steunstee’. Alle activiteiten die voorheen in Steunstee plaatsvonden zijn verplaatst naar het speeltuingebouw.

Inclusieve speelplaats

Vandaar dat de speeltuin en het bijbehorende gebouw een uitbreiding kunnen gebruiken. Speeltuinvereniging Heiligerlee heeft met dit project verschillende plannen voor de speeltuin. Van de aanleg van een jeu-de-boules-baan, tot een terras, nieuwe speeltoestellen, een beweegzone voor ouderen, een ruimte voor workshops én een motoriekstation voor de allerkleinsten. Daarnaast moet de speeltuin een inclusieve speelplaats worden waar ook kinderen met een beperking fijn kunnen spelen.


Contactpersoon Nationaal Programma Groningen
Dit project maakt deel uit van programma bewonersinitiatieven:

Het programma bewonersinitiatieven is er voor inwoners van de provincie Groningen die een goed idee of initiatief hebben, dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen. Er zijn twee loketten, namelijk Loket Leefbaarheid en het Impulsloket, waar je financiële ondersteuning voor bewonersinitiatieven kunt krijgen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Aanvrager
Speeltuinvereniging Heiligerlee
Bijdrage aan ambities
Projectbudget
€ 312.176
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 125.000