Ontwerp dorpstuin Grijpskerk

Dorpstuin MFC Grijpskerk

Sport, spel, groen, fruitbomen, lezingen en voorstellingen in de Dorpstuin.

Een dorpshuis kennen we allemaal wel, maar in Grijpskerk willen de bewoners elkaar ook buiten ontmoeten. Hieruit ontstond het idee voor een dorpstuin.

De dorpstuin wordt aangelegd bij multifunctioneel centrum De Nieuwe Wierde in Grijpskerk. De Nieuwe Wierde fungeert in Grijpskerk en omstreken als ontmoetingscentrum waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten. De grote tuin rondom het gebouw voldoet nu niet aan de wensen van de inwoners en kan beter worden ingericht.

Het wordt straks een plek voor sport en spel, groen, fruitbomen en de mogelijkheid om buiten lezingen en voorstellingen te geven. Oftewel: in de dorpstuin van Grijpskerk valt er straks van alles te doen en beleven. De dorpstuin wordt samen met de bewoners en belanghebbenden ontworpen, zodat het niet alleen past bij de leefomgeving, maar ook een plek is waar alle dorpsbewoners zich thuis voelen.


Contactpersoon Nationaal Programma Groningen
Dit project maakt deel uit van programma bewonersinitiatieven:

Het programma bewonersinitiatieven is er voor inwoners van de provincie Groningen die een goed idee of initiatief hebben, dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen. Er zijn twee loketten, namelijk Loket Leefbaarheid en het Impulsloket, waar je financiële ondersteuning voor bewonersinitiatieven kunt krijgen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Aanvrager
Stichting MFC Grijpskerk
Bijdrage aan ambities
Partners
Dorpstuin MFC Grijpskerk
Projectbudget
€ 214.848
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 107.000