Impressie van hoe de beweeg- en ontmoetingsplek er uit moet komen te zien

Beweeg- en ontmoetingsplek Helpermaar

Een groen ingerichte plek in de wijk Helpermaar waar kinderen kunnen spelen en buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Een blijvende plek voor jong en oud in de nieuwbouwwijk Helpermaar in Groningen. Dit is de uitkomst van een onderzoek van vijf bewoners in de wijk in samenwerking met de gemeente Groningen. De wijk heeft namelijk veel bebouwing, kleine tuintjes en weinig plek voor spel en ontmoeting. Er wonen veel kinderen in de wijk, ruimte om buiten te spelen is er niet. Er ontbreekt een plek om elkaar als buurtbewoners te spreken en te ontmoeten.

Een groene plek voor jong en oud

In de bijna volgebouwde nieuwbouwwijk komt daarom een groen ingerichte plek waar kinderen uit de wijk, maar ook omliggende wijken kunnen spelen. Voor de buurtbewoners een plek om te bewegen en te ontmoeten. De beweeg- en ontmoetingsplaats versterkt de samenkomst in de buurt met elkaar en geeft kinderen ruimte voor balspellen. Ook kunnen er activiteiten georganiseerd worden voor jong en oud.


Contactpersoon Nationaal Programma Groningen
Dit project maakt deel uit van programma bewonersinitiatieven:

Het programma bewonersinitiatieven is er voor inwoners van de provincie Groningen die een goed idee of initiatief hebben, dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen. Er zijn twee loketten, namelijk Loket Leefbaarheid en het Impulsloket, waar je financiële ondersteuning voor bewonersinitiatieven kunt krijgen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Status
Aanvrager
Kosmos B.V.
Partners
Beweeg- en ontmoetingsplek Helpermaar
Projectbudget
€ 178.503
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 87.753