Fotografie: Tim Bilman

De SmaakTuijn

Koken en experimenteren met de kruidenzakjes van De SmaakTuijn.

Gemakkelijk, gezond en zonder restafval koken en eten: daar gaat project de SmaakTuijn voor. De SmaakTuijn ontwikkelt biologische kruiden- en specerijen melanges in zakjes. Bij de kruidenzakjes krijg je ook een receptsuggestie: zo kook je met het seizoen mee én altijd met minimaal 200 gram groente per persoon.

De kruidenzakjes maken gezond koken een stuk makkelijker. Toch behoud de gebruiker de vrijheid om zelf groenten, peulvruchten, noten, pitten en eventueel vlees en vis te kopen op de plek waar het hem/haar het beste past. Ook helpen de kruidenzakjes bij het koken met ‘restjes’ en zet je snel een makkelijke maaltijd op tafel.

Elk zakje is passend voor een maaltijd voor vier personen en bevat geen zout of andere toevoegingen. De verkoop van de kruidenzakjes gaat via diëtistes, voedingsdeskundigen en boerderijwinkels. Sinds begin 2024 worden de zakjes zorgvuldig ingepakt door sociaalontwikkelbedrijf Iederz in Groningen.


Contactpersoon Nationaal Programma Groningen
Dit project maakt deel uit van programma bewonersinitiatieven:

Het programma bewonersinitiatieven is er voor inwoners van de provincie Groningen die een goed idee of initiatief hebben, dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen. Er zijn twee loketten, namelijk Loket Leefbaarheid en het Impulsloket, waar je financiële ondersteuning voor bewonersinitiatieven kunt krijgen.

Het Impulsloket is een subsidieregeling voor inwonersgroepen en kleine ondernemers.

Projectdetails

Status
Aanvrager
De SmaakTuijn
Bijdrage aan ambities
Partners
De SmaakTuijn
Projectbudget
€ 30.886
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 8.200