Direct naar hoofdinhoud
Decoratieve afbeelding van hindernisbalken in een speeltuin
Projectinformatie

Status:
In uitvoering
Aanvrager:
Stichting wijkcommissie Vossenstreek
Locatie:
Hoogezand
Bijdrage:
€ 26.271,20
Programma:
Programma bewonersinitiatieven

Speelvoorzieningen zorgen voor een omgeving waarin kinderen ook buiten kunnen leven en niet alleen binnen achter hun spelcomputer. De wijk De Vosholen in Hoogezand is ingericht als een moderne nieuwbouwwijk, waar weinig rekening is gehouden voor creativiteit van kinderen. Er is weinig ruimte voor groen en er is veel bestraat.

Speel en ontwikkelruimte voor kinderen
Stichting wijkcommissie Vossenstreek maakt daarom naast het verharde plein van kindcentrum Vosholen een aangrenzende groene greppel ingericht met een hindernisroute. Deze zogenoemde ‘wadi’ zorgt voor de afvoer en filtering van het regenwater en helpt tegen wateroverlast en droogte. Daarbij komt er een veld voor balspelen en een verblijfsplek voor buurtactiviteiten en verjaardagsfeestjes. Ook is de omgeving te gebruiken als openluchtklas voor de bovenbouw van de Sint Antoniusschool en de Theo Thijssenschool of voor gymles. Alles wordt gemaakt van natuurlijke restmaterialen, die we de gemeente Midden-Groningen sponsort.

Beter concentreren op school
Ons plan zorgt ervoor dat kinderen zich kunnen ontplooien en ontdekken. Klimmen en klauteren stimuleert de geest en zorgt ervoor dat kinderen zich op school beter kunnen concentreren bij het leren.


Dit project heeft een bijdrage ontvangen vanuit het Impulsloket, onderdeel van het programma bewonersinitiatieven.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?