Decoratieve afbeelding van hindernisbalken in een speeltuin

Vossenstreek

Een groene ‘wadi’ met hindernisroute als speelvoorziening voor kinderen én als afvoer van het regenwater om waterlast tegen te gaan.

Speelvoorzieningen zorgen voor een omgeving waarin kinderen ook buiten kunnen leven en niet alleen binnen achter hun spelcomputer. De wijk De Vosholen in Hoogezand is ingericht als een moderne nieuwbouwwijk, waar weinig rekening is gehouden voor creativiteit van kinderen. Er is weinig ruimte voor groen en er is veel bestraat.

Speel en ontwikkelruimte voor kinderen

Stichting wijkcommissie Vossenstreek maakt daarom naast het verharde plein van kindcentrum Vosholen een aangrenzende groene greppel ingericht met een hindernisroute. Deze zogenoemde ‘wadi’ zorgt voor de afvoer en filtering van het regenwater en helpt tegen wateroverlast en droogte. Daarbij komt er een veld voor balspelen en een verblijfsplek voor buurtactiviteiten en verjaardagsfeestjes. Ook is de omgeving te gebruiken als openluchtklas voor de bovenbouw van de Sint Antoniusschool en de Theo Thijssenschool of voor gymles. Alles wordt gemaakt van natuurlijke restmaterialen, die we de gemeente Midden-Groningen sponsort.

Beter concentreren op school

Ons plan zorgt ervoor dat kinderen zich kunnen ontplooien en ontdekken. Klimmen en klauteren stimuleert de geest en zorgt ervoor dat kinderen zich op school beter kunnen concentreren bij het leren.


Contactpersoon Nationaal Programma Groningen
Dit project maakt deel uit van programma bewonersinitiatieven:

Het programma bewonersinitiatieven is er voor inwoners van de provincie Groningen die een goed idee of initiatief hebben, dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen. Er zijn twee loketten, namelijk Loket Leefbaarheid en het Impulsloket, waar je financiële ondersteuning voor bewonersinitiatieven kunt krijgen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Status
Aanvrager
Stichting wijkcommissie Vossenstreek
Projectbudget
€ 52.562
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 26.271